Διεύρυνση αλλά με όρους ενότητας
Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90Fm

logo-newΣτον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90Fm και την εκπομπή «Οι προβοκάτορες» με το δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο, μίλησε την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου η Bουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, η οποία μεταξύ των άλλων, επεσήμανε για το χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς:

“Η ενότητα του χώρου αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερο ζητούμενο και για αυτό πολλές φορές βλέπετε και στη δική μας κοινοβουλευτική διαδικασία κάνουμε και ένα βήμα μπρος αν χρειάζεται και πολλά πίσω. Θεωρώ λοιπόν κομβικό να υπάρξει διεύρυνση αλλά με όρους ενότητας και το λέω αυτό γιατί όσο περνάνε οι μέρες και όσο βλέπουμε την ανικανότητα της Κυβέρνησης στα στοιχειώδη να ανταποκριθεί, να κλείσει την αξιολόγηση, να μπορέσει να πορευτεί η χώρα σε μια κανονικότητα τόσο περισσότερο αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη στο πολιτικό σύστημα σήμερα να δημιουργηθεί ένας αξιόμαχος πολιτικός φορέας στο Κέντρο, στην Κεντροαριστερά. Όμως χρειάζεται να υπάρξει σε αυτό το χώρο σύγχρονη αντίληψη, πρόγραμμα εξόδου από την κρίση και σε αυτό να κινηθούμε όλοι μαζί.

Είναι αλήθεια ότι δεν είναι καθόλου εύκολο το εγχείρημα και όποιος θεωρεί διαφορετικά το βλέπει στην πράξη σε πόσες δυσκολίες και σε πόσους κάβους έχουμε ήδη βρεθεί. Θα έλεγα λοιπόν ότι όσοι πραγματικά αισθάνονται ότι οι επόμενες εκλογές είναι κρίσιμες και οι επόμενοι συσχετισμοί για να μπορέσει να γίνει υπέρβαση και να βγούμε από αυτό τον φαύλο κύκλο των μνημονίων περνάνε μέσα από την συγκρότηση ενός χώρου σοβαρότητας, συνέπειας, μετριοπάθειας πρέπει να συντάξουμε δυνάμεις και αυτό σημαίνει και από τη μεριά μας και από τους συναδέλφους της άλλης πλευράς (από το ΠΟΤΑΜΙ) εξάντληση της συνεννόησης, εξάντληση των όποιων πραγμάτων μπορούν αυτή τη στιγμή να φαίνεται ότι μας διαφοροποιούν ή ότι είναι εμπόδια στο να συνυπάρξουμε. Εγώ πιστεύω ότι είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη να φτιαχτεί αυτός ο χώρος που οι απαραίτητες κινήσεις θα γίνουν και από τις δύο πλευρές”.

Η Βουλευτής ερωτηθείσα αν η Δημοκρατική Συμπαράταξη ακολουθεί την τακτική των ίσων αποστάσεων σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είπε ότι:“Δεν μπορούν να υπάρξουν ίσες αποστάσεις, από τη μια έχεις μια Κυβέρνηση η οποία καθημερινά με όλες τις ενέργειες με όλες τις προσπάθειες αποδομεί ότι έχει φτιαχτεί στα χρόνια της μεταπολίτευσης και αυτό είναι κάτι τραγικό. Υπάρχει ένας τρομερός κυνισμός από τη μεριά της Κυβέρνησης, έχουμε την πιο ενδοτική Κυβέρνηση των τελευταίων χρόνων όπου πραγματικά και ο κυνισμός και ο ρεβανσισμός τους εκπλήσσει και από την άλλη έχεις μια ΝΔ η οποία πραγματικά έχει πάρα πολλά να της καταμαρτυρήσει κανείς γιατί η περίοδος του 2004-2009 οδήγησε τη χώρα σε αυτή την έκρηξη που έσκασε δυστυχώς στα χέρια μας.

Επομένως από τη μια έχεις μια Κυβέρνηση η οποία καθημερινά έχει πρωτοβουλία κινήσεων και οδηγεί τη χώρα σε ένα αδιέξοδο που αυτό είναι κάτι που πρέπει όλοι να εκτιμήσουμε αν η παραμονή της στην εξουσία βολεύει τη χώρα. Και από την άλλη έχεις μια ΝΔ η οποία έχει πραγματικά ένα παρελθόν με το οποίο ήμασταν απέναντι όμως δεν μπορείς αυτά τα δυο πράγματα να τα βάλεις στο ίδιο σακούλι.

Αυτό που χρειάζεται και νομίζω ότι κάνουμε κοινοβουλευτικά είναι να μπορούμε να κρατήσουμε τη σοβαρότητά μας και να μπορούμε να έχουμε τη διαφοροποίηση εκεί που χρειάζεται. Μερικές φορές δεν το πετυχαίνουμε όμως από εδώ και πέρα πρέπει με μεγάλη σαφήνεια να υπάρξουν οι διαχωριστικές γραμμές που θα δώσουν και το χώρο σε εμάς να μπορέσουμε και να κινηθούμε και να ακούσει ο πολίτης τον ειλικρινή και καθαρό λόγο που θέλουμε να εκπέμψουμε”.

Κλείνοντας τη συνέντευξή της τόνισε ότι:”Πρέπει να υπάρξει σύνεση, πρέπει να υπάρξει συνεννόηση και συνεργασία σε αυτό το κομμάτι η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει στρατηγική επιλογή από το 2010 να μιλάει για εθνική συνεννόηση . Είναι κανόνας απαράβατος που πρέπει να τηρηθεί.

Αν αυτό θα γίνει μετά από εκλογές ή πριν από εκλογές είναι ένα δεύτερο κεφάλαιο, σας κοιτάξουμε να βρούμε πρώτα το πρώτο, να συνεννοηθούμε στα στοιχειώδη.

Αλλά με αυτή την Κυβέρνηση μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολη η οποιαδήποτε συνεννόηση”.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: