“Ανάπτυξη, αυτή η μεγάλη άγνωστη”
Άρθρο στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Με άρθρο της που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας “Καθημερινή”, η βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου σχολιάζει τις πρακτικές της κυβέρνησης για την ανάπτυξη, στον απόηχο της κατάθεσης του νέου αναπτυξιακού νόμου αλλά και της επίσκεψης στην Αθήνα του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλωντ Γιουνκέρ με κέντρο του ενδιαφέροντος ακριβώς το θέμα της ανάπτυξης.

“Οταν παριστάνεις κάτι που δεν είσαι, όταν μιλάς σε γλώσσα που ποτέ δεν έκατσες να μάθεις, όταν επιμένεις να κάνεις τον ειδήμονα για θέματα που μόνο ακουστά έχεις, τότε είναι μάλλον αυτονόητο ότι η παράσταση δεν θα έχει καλό τέλος. Τέτοιας τάξης και ποιότητας είναι πλέον τα προβλήματα που στοιχειώνουν τις καλοκαιρινές νύχτες της κυβέρνησης. Το ζητούμενο δεν έχει καμιά σχέση με την πορεία της χώρας, ούτε με την καθημερινότητα του πολίτη, ούτε βέβαια με το κράτος δικαίου. Το ζητούμενο είναι ένα και μόνο: Πώς θα καταφέρει η κυβέρνηση να κρατηθεί με κάθε τρόπο στην εξουσία.

Η προηγούμενη υπερπαραγωγή που ανέβασε ο ΣΥΡΙΖΑ, «Η αριστερά αλλάζει τον κόσμο», υπήρξε πύρρειος νίκη. Αν και έκοψε εισιτήρια, τελικά φέσωσε και τον παραγωγό (το κράτος) και το κοινό (τους ψηφοφόρους) που πίστεψαν αφελώς ότι τα παραμύθια μιας καλοστημένης παράστασης θα γίνουν πραγματικότητα και θα ζήσουν όλοι καλά και αυτοί καλύτερα.

Είναι αδιαμφισβήτητο το χάρισμα της αριστεράς να δουλεύει καλά το λαϊκό συναίσθημα και να ανεβάζει εντυπωσιακές παραστάσεις. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει τίποτε άλλο που να κάνει καλά – τουλάχιστον τίποτε από όσα χρειάζεται η χώρα αυτήν τη στιγμή. Δυστυχώς για όλους μας η ανάπτυξη δεν έρχεται με παραστάσεις, αλλά με κινήσεις ακριβείας, υπολογισμένες μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια”.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της «Καθημερινής» 22 Ιουνίου 2016.