Βιώνουμε μια δύσκολη συγκυρία όπου τα δημοκρατικά κεκτημένα αμφισβητούνται πια απροκάλυπτα
Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό "στο κόκκινο" 105,5FM

nlogoΣτον ραδιοφωνικό σταθμό “στο κόκκινο” 105,5FM και την εκπομπή «Ο Γιώργος είναι πρωϊνός», με το δημοσιογράφο Γιώργο Τραπεζιώτη, μίλησε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου η Bουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, για τις εξελίξεις στην επικαιρότητα, την κεντροαριστερά και την πιθανότητα εκλογών.

Ο δικός μας χώρος έχει μία πολύ σαφή στρατηγική, απευθύνεται σε ένα κόσμο που θεωρεί ότι εκπροσωπεί τη δημιουργική και την παραγωγική Ελλάδα, οι κομματικοί στρατοί έχουν τελειώσει. Η δική μας προσπάθεια έχει να κάνει με την διατύπωση ενός καθαρού πολιτικού λόγου με σαφείς και ολοκληρωμένες θέσεις για το πως η χώρα θα μπορέσει να αφήσει πίσω της την παρατεταμένη κρίση και ένα νοσηρό παρελθόν.

Βιώνουμε μια πολύ δύσκολη συγκυρία όπου τα δημοκρατικά κεκτημένα αμφισβητούνται πια απροκάλυπτα. Η χώρα μας είναι δυστυχώς αδύναμος κρίκος σε μια αδύναμη Ευρώπη που δεν μπορεί να ανταποκριθεί όπως παλιά απέναντι στις προκλήσεις των καιρών. Από την μία έχουμε μια Κυβέρνηση η οποία παλινωδεί, είναι αναποφάσιστη, με δείγματα ανικανότητας και ενοχικότητας, πολλές φορές, να πάρει αποφάσεις και να προχωρήσει και από την άλλη μια αξιωματική αντιπολίτευση η οποία ποντάρει στην πόλωση.

Εμείς, ήρθε πια ο καιρός να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος και να προχωρήσουμε ένα βήμα μπροστά. Κάθε μέρα που περνάει, όσο η αξιολόγηση δεν κλείνει, με τα εθνικά μας θέματα ανοιχτά και το προσφυγικό σε μια τρομακτική έξαρση, είναι απολύτως απαραίτητη και αναγκαία η όποια συνεννόηση του πολιτικού συστήματος.

Ο Πρωθυπουργός αφήνει όλα τα περιθώρια ανοιχτά. Είναι η πρώτη φορά που στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συνέδεσε πιθανότητα αποτυχίας των διαπραγματεύσεων με εκλογές. Όλες οι τελευταίες κινήσεις που γίνονται σε επίπεδο ΣΥΡΙΖΑ π.χ. η περιοδεία του κου Τσίπρα στην Μακεδονία και στη Θράκη, έχουν προεκλογικό πρόσημο.

Πρέπει οπωσδήποτε να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, όσο παραμένει ανοιχτό αυτό το κεφάλαιο τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται. Η ελάφρυνση του χρέους αν δε συνοδευτεί από μία αναπτυξιακή προοπτική δε θα έχει καμία ουσιαστική συμβολή στην προσπάθεια της χώρας να φύγει από το νοσηρό παρελθόν της.
Όταν δεν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά, όταν δεν υπάρχει τραπεζικό σύστημα, όταν δεν έχουμε πείσει τους Έλληνες πολίτες να αποταμιεύσουν, δεν υπάρχει επιστροφή καταθέσεων, όταν ο επιχειρηματίας δεν έχει δυνατότητα χορήγησης στα δάνειά του, όταν δε στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα μπορούμε να προxωρήσουμε;

Εμείς έχουμε την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων, έχουμε αναλάβει τις ευθύνες τις οποίες πληρώσαμε στο ακέραιο δυσανάλογα, φτάνοντας από ένα κραταιό κόμμα του 45% στο 4%. Ο δικός μας χώρος έχει κάνει την αυτοκριτική του, σήκωσε όλο το βάρος της ευθύνης το οποίο δεν του αντιστοιχούσε.

Στο πέρασμα των χρόνων καταλάβαμε ότι εάν δεν υπάρξουν διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη, δε μπορούμε να ελπίζουμε ότι η χώρα μπορεί κάποια στιγμή να είναι ισότιμο μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

.