Η Κυβέρνηση ζει τη μία αυτοδιάψευση μετά την άλλη, ένα τέρμα του ονείρου που υποσχέθηκε
Συνέντευξη στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΕΡΤ “Φωνή της Ελλάδος”

voiceoggreece-radiologoΣτο διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΕΡΤ “Φωνή της Ελλάδος” και την εκπομπή «H Ελλάδα στον κόσμο», με τους δημοσιογράφους Ψαλιδόπουλο, Διονυσόπουλο και Χούμπα, μίλησε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου η Bουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, για τις εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

“Το εγχείρημα της ανασύστασης του κεντρώου χώρου είναι ένα, με ό,τι αποτυχίες, αστοχίες και παραλείψεις έχουνε γίνει. Ούτε εύκολο είναι, ούτε απλό και ούτε όλοι μας έχουμε την ίδια στόχευση. Το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε μια πολύ μεγάλη ανισορροπία αυτή τη στιγμή. Υπάρχει πόλωση, υπάρχει διχαστικός λόγος. Θεωρώ ότι είναι κορυφαία στιγμή για το μεταρρυθμιστικό Κέντρο που θέλουμε να εκφράσουμε, να ολοκληρώσουμε το εθνικό Αφήγημα που έχουμε ξεκινήσει από το 2010.

Σε όλη την Ευρώπη η Σοσιαλοδημοκρατία συνεργάζεται με τη Δεξιά. Η Συνύπαρξη με την Κυβέρνηση Σαμαρά και Κουβέλη ήρθε να προσχωρήσει στη στρατηγική που εμείς αποσαφηνίσαμε και έχοντας γευτεί τι σημαίνει να υπογράφεις μνημόνιο για τη χώρα σου.
Αυτό που στερείται το πολιτικό σύστημα αυτή τη στιγμή είναι ο ξεκάθαρος λόγος, ο ειλικρινής λόγος. Γι αυτό αν θέλετε, βλέπω και τη νεολαία να στρέφει το πρόσωπό της μακρυά απ’ όλο το πολιτικό σύστημα και να κάνει πλάκα με όλους μας.

Η Κυβέρνηση ζει τη μία αυτοδιάψευση μετά την άλλη, ένα τέρμα του ονείρου που υποσχέθηκε.

Θα φανταζόταν κανείς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας όχι από τις τράπεζες αλλά από την Εφορία; Κοιτάξτε σε τι δύνη έχουμε μπει! Η Κυβέρνηση δεν έχει  εθνικό σχέδιο, αυτοσχεδιάζει και η κοινωνία ζει σε μια αυτασφάλεια, σε μια απόγνωση. Έξι χρόνια θυσίες μέσα στα μνημόνια τελικά δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα.

Στην Κυβέρνηση δεν αντέχουν την κριτική, δεν αντέχουν την ήττα που βλέπουν ότι δημοσκοπικά τουλάχιστον καταγράφεται, το εκλαμβάνουν ως μια μεγάλη αδικία που τους έχει συμβεί και αυτό δε τους δίνει τη δυνατότητα να δουν καθαρά .

Με ανησυχεί το γεγονός ότι εμείς ως δημοκρατική παράταξη έχουμε εξαντλήσει το θέμα και έχουμε κουράσει τον κόσμο μας. Η προσπάθεια του κ.Τσίπρα να μεταφέρει το επίκεντρο του ΣΥΡΙΖΑ προς το χώρο μας, είναι διαρκής, είναι αέναη αλλά το μόνο που κατάφερε μέχρι τώρα είναι να πάρει ό,τι πιο παλιό, ό,τι πιο φθαρμένο υπήρχε στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, στον οποίο έχει γίνει και μια αυτοκάθαρση και με αυτό σημαία, να πιστεύει ότι έχει διεμβολίσει το χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς.

Η εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώην ψηφοφόροι επί πολλά χρόνια του δικού μας χώρου. Αυτοί οι άνθρωποι γεύτηκαν μια πολύ μεγάλη απογοήτευση όταν είδαν τη ζωή τους να αλλάζει και ένα χώρο τον οποίο πίστευαν χρόνια τώρα, να πρέπει να παίρνει σκληρές αποφάσεις, λέγοντας αλήθειες και από την άλλη πλευρά έναν ΣΥΡΙΖΑ που έταξε τα πάντα στους πάντες, ΕΝΦΙΑ, 13η και 14η σύνταξη. Αυτό ακούστηκε πάρα πολύ ελκυστικό στα αυτιά του κόσμου, από ένα κόμμα του 4% έφτασε στο 36%. Αυτή τη στιγμή καταγράφεται μια συστηματική, διαρκής απομάκρυνση από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και ο κόσμος αυτός μετακινείται ή προς το χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ή το χώρο της Νέας Δημοκρατίας και πολύς κόσμος παραμένει σκεφτικός, ουδέτερος και αναποφάσιστος.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη κοινοβουλευτικά έχει κάνει μια τρομακτική προσπάθεια, είμαστε δεκαέξι βουλευτές, είμαστε ουσιαστικά η αντιπολίτευση. Όμως για να περάσει το μήνυμα στον κόσμο χρειάζεται να προχωρήσει η συγκέντρωση των δυνάμεων, να είμαστε πια και σε επίπεδο ποσοστών ισχυροί. Δε μπορείς με ένα 4% να επιβάλλεις τη δική σου ατζέντα, καλώς ή κακώς. Αυτή είναι η στόχευση μας για το επόμενο χρονικό διάστημα.”

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: