Τίποτα δε μπορεί να προχωρήσει σωστά εάν αυτοί που καλούνται να το υλοποιήσουν στέκονται απέναντι.
Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού (βίντεο)

Συζητήθηκε τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στη Βουλή, η Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μπαλτά (με αρ.πρωτ.87) της βουλευτού Δράμας Χαράς Κεφαλίδου, για την προσπάθεια ανατροπής του ισχύοντος αρχαιολογικού χάρτη της Βέροιας.

Στην τοποθέτησή της η Βουλευτής τόνισε ότι: “Ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού θα έπρεπε να επιβραβεύει μια πόλη που αγαπά, αναδεικνύει και προστατεύει τα μνημεία της, ξαφνικά βλέπουμε όλους τους τοπικούς φορείς, είτε είναι επιμελητήρια είτε είναι επιστημονικοί και εμπορικοί σύλλογοι, να αισθάνονται ότι το αρμόδιο Υπουργείο τούς τιμωρεί.Αυτό φαίνεται από τις ενέργειες που έχουν γίνει από τη στιγμή που κυκλοφόρησε αυτό το έγγραφο που έχετε αποστείλει στις αρχές Ιουνίου και ενημέρωσε την τοπική κοινωνία ότι πρόκειται να γίνει η κήρυξη όλης της πόλης της Βέροιας ως αρχαιολογικού τόπου. Εκεί, λοιπόν, έχει βρει αντίθετη σύσσωμη την κοινωνία και την Αντιπολίτευση και όχι άδικα. Έχουν διχαστεί ακόμα και οι τοπικοί Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ”.

“Ξέρετε και ξέρω κι εγώ -και η πρόσφατη ιστορία όλης της χώρας τελικά το αποδεικνύει- ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει και δεν μπορεί να προχωρήσει σωστά και ουσιαστικά, εάν αυτοί που καλούνται να το υλοποιήσουν στέκονται απέναντι.

Κύριε Υπουργέ, τον κόσμο της Βέροιας τον θέλετε μαζί σας σε αυτήν την προσπάθεια για να προστατεύσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά. Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι η πολιτεία οφείλει πριν εξαγγείλει αποφάσεις και δημιουργήσει δυσμενή τετελεσμένα, να ακούσει τον κόσμο, να συνυπολογίσει τις προβαλλόμενες αντιρρήσεις και η όποια απόφαση να είναι προϊόν δημοκρατικού διαλόγου, βασισμένη σε επαρκή και κατανοητή αιτιολογία και αυτό δεν είναι «ψιλά» γράμματα, κύριε Υπουργέ” επισήμανε στη δευτερολογία της η Βουλευτής.

Δείτε το σχετικό βίντεο: