Χαρά Κεφαλίδου: Αναγκαία η 24ωρη και 7ήμερη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου Δράμας
Κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Υγείας, Αρ. Πρωτ. 913/20-12-2021

Η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας, σε συνέχεια κατάθεσης πολλών Ερωτήσεων και Αναφορών, στο πλαίσιο Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, προς τον Υπουργό Υγείας αλλά και της πρωτοβουλίας της με την αποστολή σχετικής Επιστολής προς τους αρμόδιους Υπουργούς, Υφυπουργούς και Διοικητή της 4ης ΥΠΕ, προκειμένου να επανέλθει σε ισχύ η επταήμερη και 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, κατέθεσε εκ νέου Αναφορά για το θέμα, με βάση σχετική Επιστολή του Προέδρου της Κοινότητας Παρανεστίου Δράμας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη

Θέμα: Αναγκαία η 24ωρη και 7ήμερη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου Δράμας

Με επιστολή του ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παρανεστίου Δράμας επισημαίνει, για μια ακόμη φορά, ότι το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου εξυπηρετεί δυσπρόσιτες και παραμεθόριες περιοχές του νομού Δράμας.

Στην επιστολή του τονίζει ότι το κοντινότερο Κέντρο Υγείας απέχει 2 ώρες, σε δύσκολο οδικό δίκτυο και χωρίς να υπάρχει συγκοινωνία στον Δήμο Παρανεστίου.

Αναφέρει επίσης ότι στην περιοχή διαμένουν άτομα προχωρημένης ηλικίας και μεγάλο ποσοστό ΑμεΑ, που χρειάζονται άμεση ιατρική φροντίδα. Επίσης το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (Προ.Κε.Κ.Α.) Παρανεστίου, με 400 άτομα, εξυπηρετείται από το Κέντρο Υγείας και είναι μείζον θέμα η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας τους.

Επιπρόσθετα, εξυπηρετεί τους κατοίκους του όμορου Δήμου Σταυρούπολης, που διοικητικά ανήκει στο νομό Ξάνθης.

Για τους ανωτέρω λόγους ζητά να λειτουργήσει και πάλι το Κ.Υ. Παρανεστίου, όλο το εικοσιτετράωρο καθώς και τα Σαββατοκύριακα και να παραταθεί η σύμβαση των δύο (2) οδηγών ασθενοφόρου, καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους και το Κέντρο Υγείας θα μείνει χωρίς ασθενοφόρο.

Σας επισυνάπτω την επιστολή του Προέδρου της Κοινότητας Παρανεστίου Δράμας και ζητώ να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας στο Παρανέστι Δράμας.

Η αναφέρουσα Βουλευτής
Χαρά Κεφαλίδου

Μπορείτε να δείτε την επιστολή του Προέδρου της Κοινότητας Παρανεστίου Δράμας, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Αναφοράς εδώ.