Η Χαρά Κεφαλίδου στον ραδιοφωνικό σταθμό “Radio North 98” Θεσσαλονίκη, για την κατάσταση στη Δράμα
Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό "Radio North 98" (βίντεο)

ΘεσσαλονίκηΣυνέντευξη παραχώρησε η Χαρά Κεφαλίδου Βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής στον ραδιοφωνικό σταθμό “Radio North 98” Θεσσαλονίκη και την εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος” με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Μωυσή.

«Δεν είναι θέμα αντιπολίτευσης, αλήθεια σας λέω», τόνισε η βουλευτής μεταξύ άλλων. «Πεθαίνουν γείτονές μας, φίλοι μας, άνθρωποι που γνωρίζουμε, δεν αντέχεται αυτό. Κλείστε τη Δράμα! Απευθύνω έκκληση να κατεβάσει διακόπτη εντελώς ο νομός. Ολόκληρο νοσοκομείο, 134 κρεβάτια covid, τα επιβλέπει ένας πνευμονολόγος! Και τέσσερις παθολόγοι, εκ των οποίων οι δύο έχουν νοσήσει και είναι σε καραντίνα οι άνθρωποι. Βγαίνει ο κ. Κικίλιας και λέει ότι δεν έχει πρόβλημα το νοσοκομείο και το πρόβλημα το έχει η πόλη της Δράμας. Αυτό ξεπερνάει τη λογική μου. Δεν είναι λύση οι γιατροί που θα έρθουν από το ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Δηλαδή το ΑΧΕΠΑ δεν έχει ανάγκη; Αποδυναμώνουμε ένα νοσοκομείο για να ενισχύσουμε άλλο;»

Η κ. Κεφαλίδου ζητά πανελλαδικό λουκέτο στα πρότυπα του Μαρτίου: «Θα είναι εγκληματικό αν ανοίξουν τα σχολεία μετά τις 7 Δεκεμβρίου με τις συνθήκες που επικρατούν. Ποιο ήταν το επιτυχημένο παράδειγμα του Μαρτίου; Ότι κατέβηκε ο διακόπτης. Προσωπική άποψη εκφράζω, θα ήταν πολύ καλύτερο για 15 μέρες να κάνουμε αυτό. Να κατεβάσουμε τελείως τον διακόπτη σε όλη τη χώρα, να ελέγξουμε τη διασπορά και να δούμε μετά ένα σταδιακό άνοιγμα, παρά αυτό, το “λίγο” εστίαση, “λίγο” σχολεία, “λίγο” ντελίβερυ. Ισως έχει κουραστεί κι ο κόσμος και δεν πειθαρχεί. Αυτό πιστεύω ότι θα χρειαστεί και στη Δράμα, να κλείσει τελείως ο νομός. Να το ζητήσουμε όλοι οι βουλευτές.»

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Δείτε σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα www.radionorth.gr