Χαρά Κεφαλίδου: «Τέλος χρόνου, έχετε φύγει και δεν το ξέρετε…»
Συνέντευξη στον «Ενήμερο» Καβάλας

«Στις ευρωεκλογές ο κόσμος απάντησε στο τι δεν ανέχεται πλέον. Δεν ανέχεται αυτό που βίωσε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δεν ανέχεται να τον θεωρείς δεδομένο, δεν ανέχεται τη δημαγωγία, τον λαϊκισμό κι έστειλε ένα μήνυμα, ότι τα παλιά κόλπα που χρησιμοποιεί ο κ. Τσίπρας τέλειωσαν».

Τα παραπάνω δήλωσε στον «Ενήμερο» η βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής, Χαρά Κεφαλίδου, η οποία συμπλήρωσε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δείχνει την αγανάκτηση των πολιτών απέναντι στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με ένα καθαρό μήνυμα που συμπυκνώνεται στο «τέλος χρόνου, έχετε φύγει και δεν το ξέρετε».

Η κ. Κεφαλίδου εκτίμησε μάλιστα ότι στις επικείμενες εθνικές εκλογές η ψαλίδα θα μεγαλώσει, κάτι που όπως είπε φαίνεται από τον πανικό που υπάρχει στο στρατόπεδο της ηγετικής ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στον Αλέξη Τσίπρα και στους περί αυτόν.

«Νόμισαν ότι κατάφεραν να μας αποβλακώσουν με αυτά τα ψίχουλα που έδωσαν, όμως ο λαός τους απάντησε. Όσοι δεν το κατάλαβαν τώρα το μήνυμα θα το καταλάβουν στις 7 Ιουλίου…»

«Ο “άχαστος” κ. Τσίπρας θα μας μείνει… αξέχαστος. Από την άλλη το μήνυμα που έχει δοθεί είναι ότι επιστρέφουμε σε έναν πολιτικό πολιτισμό που έλειψε όλα αυτά τα χρόνια. Μηδενίσαμε με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ξεκινάμε πάλι από τα βασικά. Τώρα πια μπορούμε να αντιπαρατεθούμε πάνω σε ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές. Υπήρχαν δηλώσεις στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πραγματικά μακριά από τις ανάγκες του κόσμου. Όλοι τους αλλά και ο κ. Τσίπρας τι μας είπαν; Ότι ο κόσμος δεν κατάλαβε τα καλά που προσέφερε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στον λαό. Είναι γεγονός ότι μετά από τέσσερα χρόνια γίνονται εκλογές μέσα σε μεγάλη βουβαμάρα. Οι πολίτες άκουγαν και περίμεναν, δεν αντιδρούσαν. Η αλαζονεία της ηγετικής ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μετέφρασε αυτή τη συλλογική βουβαμάρα σε χαζομάρα. Νόμισαν ότι κατάφεραν να μας αποβλακώσουν με αυτά τα ψίχουλα που έδωσαν, όμως ο λαός τους απάντησε. Όσοι δεν το κατάλαβαν τώρα το μήνυμα θα το καταλάβουν στις 7 Ιουλίου. Αυτή είναι η ανάγνωση που κάνουμε ως Κίνημα Αλλαγής», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της η Χαρά Κεφαλίδου.

«Το ποσοστό μας στις ευρωεκλογές δεν είναι κάτι που μας ενθουσιάζει. Μας σταθεροποιεί όμως και δίνει ένα μήνυμα ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι ανάχωμα απέναντι στην Χρυσή Αυγή»

Αναφερόμενη στα ποσοστά που έλαβε το Κίνημα Αλλαγής στις πρόσφατες ευρωεκλογές, η βουλευτής Δράμας τόνισε: «Σε ό,τι αφορά τα δικά μας ποσοστά εμείς αντιμετωπίζουμε αισιόδοξα την προοπτική που έχουμε ενόψει των εθνικών εκλογών. Το ποσοστό μας στις ευρωεκλογές δεν είναι κάτι που μας ενθουσιάζει. Μας σταθεροποιεί όμως και δίνει ένα μήνυμα ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι ανάχωμα απέναντι στην Χρυσή Αυγή. Να θυμηθώ αυτά που προ μηνών έλεγε ο κ. Βερναρδάκης ότι ούτε 3% δεν θα πάρουμε κι ότι θα μείνουμε εκτός Βουλής; Τώρα έφτασαν να ζητάνε και τα ρέστα γιατί δεν τους συμπαρασταθήκαμε στα ψεύδη και στις ανομίες τους. Δεν τους κάναμε τη χάρη, δε θα τους την κάνουμε και τώρα. Υπάρχει ένα όνειρο απατηλό του κ. Τσίπρα περί ηγεμονίας στην κεντροαριστερά που έγινε κομμάτια και θρύψαλα. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν έχει προλάβει να αποκτήσει κοινωνικές αναφορές. Με το που θα χάσει την εξουσία όλο αυτό το σύστημα που δημιούργησαν θα καταρρεύσει».

«Για εμάς είναι μια ιστορική ευκαιρία να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα στις μετεκλογικές εξελίξεις. Κι αυτό θα το κάνουμε γιατί είναι χρέος μας και προς την μεγάλη δημοκρατική παράταξη και προς τον κόσμο που τόσα χρόνια έμεινε πιστός σε έναν χώρο που έχει αρχές και αξίες…»

«Μέσα στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υπάρχει μια τεράστια αναστάτωση, μια αναδιάταξη δυνάμεων, γκρίνια μεγάλη και αμφισβήτηση. Βγήκαν τα μαχαίρια στην πολιτική γραμματεία και έχουν πλέον έναν κόσμο γυρολόγων που τους λιβάνιζαν κάθε μέρα και τώρα δεν θέλουν να τους βλέπουν, γιατί θεωρούν ότι ένα κομμάτι της άσχημης πορείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και της κακής προοπτικής είναι και όλος αυτός ο συρφετός που έχει μαζευτεί με την περίφημη «απεύθυνση» του κ. Τσίπρα. Εμείς λέμε οι πολίτες ας κρίνουν την εικόνα αποσύνθεσης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κι ας κρίνουν την υπεύθυνη στάση που έχουμε κρατήσει. Για εμάς είναι μια ιστορική ευκαιρία να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα στις μετεκλογικές εξελίξεις. Κι αυτό θα το κάνουμε γιατί είναι χρέος μας και προς την μεγάλη δημοκρατική παράταξη που πρέπει να φτιαχτεί ξανά και προς τον κόσμο που τόσα χρόνια έμεινε πιστός σε έναν χώρο που έχει αρχές και αξίες», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις της στον «Ενήμερο» η Χαρά Κεφαλίδου.

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη εδώ.