Σημείωμα για το Συντονιστικό της Αντιπεριφέρειας Δράμας με θέμα τους οδικούς άξονες

Εν όψει του Συντονιστικού του Νομού Δράμας που έχει συγκαλέσει για σήμερα Δευτέρα 26 Ιουνίου, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Αργύρης Πατακάκης και την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του η Χαρά Κεφαλίδου, η βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απέστειλε σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς το παρακάτω Σημείωμα:

«Τα ζητήματα του Νομού μας είναι για όλους τους Δραμινούς, πρώτη προτεραιότητα. Από αυτό δεν εξαιρείται κανείς.
Ανταποκρινόμενη στο Συντονιστικό του Νομού που συγκαλεί ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Αργύρης Πατακάκης, για τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, το μόνο θεσμικά κατοχυρωμένο όργανο για να λαμβάνονται συλλογικά, υπεύθυνα και συγκροτημένα αποφάσεις, καταθέτω τη θέση μου με αυτό το σύντομο σημείωμα, γιατί δυστυχώς δεν μπορώ να παραστώ.

Όλες οι Κοινοβουλευτικές διαδικασίες δεν παρέχουν την ίδια ευελιξία και κατ’ επέκταση τη δυνατότητα απουσίας και μια τέτοια είναι η υποχρέωση που έχω αναλάβει ως εισηγήτρια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αθλητισμού που κατατέθηκε στη Βουλή την Πέμπτη (22 Ιουνίου) και θα συζητηθεί Παρασκευή, Δευτέρα και Τρίτη στην Ολομέλεια.

Θεωρώ όμως υποχρέωσή μου να καταθέσω την άποψή μου για το μεγάλο θέμα των οδικών αξόνων που τόσο έχει ταλαιπωρήσει το Νομό μας.
Την απομόνωση της Δράμας κανείς μας δεν πρόκειται να την αποδεχθεί, όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσο κι αν μουχλιάζουν σχέδια στα συρτάρια αναρμο-αρμόδιων Υπηρεσιών.

Οι δυο κάθετοι άξονες, Δράμα-Καβάλα, Δράμα-Αμφίπολη, πρέπει να γίνουν όχι μόνο κατ’ όνομα αλλά και κατ’ ουσία άξονες. Σε τέτοια θέματα, διλήμματα δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνον προτεραιότητες. Συνεπώς ξεκινάμε με αυτό που έχει μελετητική και χρηματοδοτική ωριμότητα.

Στρατηγικός μας στόχος όμως είναι και παραμένει ο διευρωπαϊκός άξονας Ε-61 και δεν θα σταματήσουμε να τον διεκδικούμε όσες φορές και εάν χρειαστεί, όσες κυβερνήσεις και εάν περάσουν. Είναι αγώνας αντοχής και όχι αγώνας ταχύτητας. Τέτοια μεγάλα έργα υποδομής γίνονται μια φορά, μένουν για πάντα, αλλάζουν την εικόνα και την ποιότητα ζωής κάθε τόπου. Η τελευταία απάντηση του κ. Σπίρτζη στις συνεχείς ερωτήσεις μου μέσα στη Βουλή ήταν ότι θα συμπεριλάβει τον Ε-61 με νέα Υπουργική του απόφαση.
Εμείς χρόνο για να επιμείνουμε θα βρούμε. Ο άγνωστος Χ είναι ο χρόνος που διαθέτει ο κ. Σπίρτζης ως Υπουργός αυτής της κυβέρνησης».