Οι χειρισμοί της Κυβέρνησης δεν είναι πια άτσαλοι και ιδεοληπτικοί. Είναι εγκληματικοί!
Ομιλία στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου του Υπ. Οικονομικών (βίντεο)

Εξαιρετικά έντονη κριτική στην Κυβέρνηση άσκησε η βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χαρά Κεφαλίδου στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, σήμερα Κυριακή 22 Μαΐου, κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών “Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και Διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις”.

Μεταξύ άλλων, στην ομιλία της είπε:

“Κύριε Υπουργέ, Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι

Σήμερα, για μια ακόμη φορά ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ καλούμαστε να ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ. Ήρθαμε στις Πανελλήνιες εξετάσεις για την αυριανή ύπαρξη της χώρας με μερικά SOS και κάποια σκονάκια… και οι της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν με τον αέρα και τη σιγουριά της επιτυχίας!

Στην πραγματικότητα δεν είμαι βέβαιη αν υπάρχει γνώση και συνείδηση των επιπτώσεων και κοινωνικών συνεπειών αυτού του τερατουργήματος που έρχεται προς ψήφιση. Αναφέρομαι στους Έλληνες. Για την ποιότητα των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που η ενότητά της έχει γίνει το σύντομο ανέκδοτο και παρακολουθεί και εγκρίνει τέτοιες πρακτικές δεν είναι θέμα του παρόντος νομοσχεδίου.

Μετά τις θεατρικές παραστάσεις της περήφανης διαπραγμάτευσης που έκανε το γύρο του κόσμου και έσπασε τα ταμεία έρχεται η ώρα του λογαριασμού. Τώρα τι κάνετε? Τα πάντα αρκεί να μείνετε στη εξουσία.

Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,

Η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ για την διαλυτική ακινησία και την παραλυτική στασιμότητα της χώρας τον τελευταίο ενάμισι χρόνο μόνο για να κάνει το καπρίτσιο της αριστερής ιδεοληψίας του, στοιχίζει στη χώρα. Ζαλίζει ο κατάλογος των χειροπιαστών επιτευγμάτων σας μετά από ενάμισι χρόνο διακυβέρνησης.

Κύριοι της Κυβέρνησης,

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ξέκανε επιτυχώς και με συνοπτικές διαδικασίες, μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες, επιστήμονες, αγρότες, επιχειρήσεις με την ψήφιση του ασφαλιστικού. Αυτό το Σαββατοκύριακο έρχεται να αποτελειώσει ότι τυχόν έμεινε όρθιο. Γιατί στα νέα ήθη που εισάγει η Κυβέρνηση είναι να υπολειτουργεί η Βουλή τις καθημερινές και να ψηφίζει με διαδικασίες κατεπείγοντας τα σοβαρά Ν/Σ το ΣΚ.

Δεν ψηφίζουμε αυτό το εξάμβλωμα νομοσχέδιο μεταξύ άλλων Γιατί:

  • Δεν ξέρουμε – και κανείς δεν ξέρει με ασφάλεια – τι προβλέπει.
  • Οι διατάξεις, που φέρνει, όπως αυτές για την επιβολή πρόσθετων μέτρων, , μαζί με τα μέτρα του «κοφτή» είναι 9 δισ ευρώ, όσο το δεύτερο μνημόνιο.
  • Οι διατάξεις του νομοσχεδίου, περιέχουν ΛΑΘΟΣ μέτρα. Κόφτης, Νέοι φόροι, αποδεδειγμένα αναποτελεσματικοί, κοινωνικά άδικοι, στραγγαλίζουν τον πολίτη, βάζουν ταφόπλακα στην ανάπτυξη, αποτελειώνουν την μεσαία τάξη.

Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,

Οι χειρισμοί της Κυβέρνησης δεν είναι πια άτσαλοι και ιδεοληπτικοί. Είναι εγκληματικοί.

Στο πίσω μέρος του μυαλού τους κυριαρχεί η ενδόμυχη σκέψη ότι έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να εφαρμοστούν όλα. Αλλά και να εφαρμοστούν, ξέρουν τι θα κάνουν. Θα βγάλουν από το σακούλι με τα σκάνδαλα κανένα που «θα πουλάει», ή θα εξαγγείλουν κανένα μέτρο ανακούφισης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, και βλέπουμε.

Στο κάτω -κάτω όταν ο κόσμος θα κληθεί να πληρώσει το μάρμαρο όσων εξωφρενικών σήμερα θα ψηφίσουν- που δεν τα ξέρουν κιόλας- δεν θα είστε Κυβέρνηση. Θα έχετε περάσει στην περήφανη αντιπολίτευσή σας και από την πλατεία Συντάγματος θα φωνάζετε αγανακτισμένοι για τα ανάλγητα μέτρα που εσείς θα έχετε επιβάλει.

Και τότε κανείς δεν θα μπορεί να μιλά για αυταπάτες. Θα είναι ο λογαριασμός της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης στη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης.”

Δείτε  το βίντεο με ολόκληρη την ομιλία: