Χαρά Κεφαλίδου: Ο χώρος της Παιδείας δεν αντέχει άλλους ερασιτεχνισμούς
Συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του ENA CHANNEL (βίντεο)

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό “ENA Channel” Καβάλας παραχώρησε η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και υπεύθυνη τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, σχετικά με το άνοιγμα των Λυκείων, τα μαθησιακά κενά και την ψυχολογική επιβάρυνση των μαθητών.  «Η επιστροφή στα σχολεία πρέπει να γίνει με οργάνωση και ασφάλεια. Το συστηματικό λάθος του Υπουργείου καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας είναι “πολλή επικοινωνία και λιγότερη ουσία”».

Η βουλευτής επισήμανε ότι «Πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών και του προσωπικού των σχολείων. Όσον αφορά την τηλεκπαίδευση έχει γίνει τεράστια προσπάθεια από την πλευρά και των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών. Πρέπει όμως να λάβουμε υποψην μας ότι τα παιδιά νιώθουν μοναξιά, ψυχική εξάντληση, θλίψη, θυμό». 

Τέλος τόνισε ότι: «Με την επιστροφή στο σχολείο πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά και από ψυχολογική αλλά και από μαθησιακή πλευρά, με επαναλήψεις για εμπέδωση της ήδη διδαχθείσας ύλης ώστε να αισθανθούν πιο σίγουρα, ότι έχουν γνώσεις και ότι πατούν γερά στα πόδια τους». 

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ: