Η Χαρά Κεφαλίδου στον ραδιοφωνικό σταθμό “Κανάλι Ένα 90.4fm” του Πειραιά
Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό "Κανάλι Ένα 90.4fm" του Πειραιά (βίντεο)

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής N. Δράμας του Κινήματος Αλλαγής στον ραδιοφωνικό σταθμό “Κανάλι Ένα 90.4fm” του Πειραιά, στην εκπομπή «ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ» με τον δημοσιογράφο Νίκο Μπαρδούνια σχετικά με τη μείωση διενέργειας τεστ κορωνοϊού, για το άνοιγμα της αγοράς και την κατάσταση της οικονομίας.

-Παρατηρείται μια μείωση στη διενέργεια των τεστ κορωνοϊού ενώ ετοιμαζόμαστε να ανοίξουμε την αγορά, έχει αναρωτηθεί κανείς;

“Δική μου εκτίμηση από κουβέντες συμπολιτών μου, από τη στιγμή που η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη διατίμηση, ο κόσμος δεν προσέρχεται να κάνει rapid τεστ, περιμένει τη νέα τιμή. Είναι κάτι που πρέπει να ρυθμίσει η κυβέρνηση.”

-Για το άνοιγμα της αγοράς αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν είμαστε προετοιμασμένοι σωστά;

“Δε νομίζω ότι αφήνουν να εννοηθεί. Το λένε εμφατικά. Η Κυβέρνηση έχοντας την πίεση της οικονομίας προσπαθεί να υπερβεί κάποιες από τις αιτιάσεις των ειδικών. Πρέπει να αποφασίσουμε με σοβαρότητα και αυστηρότητα όπως κάναμε την πρώτη περίοδο που ο κόσμος ακολούθησε πιστά. Καλό είναι να σταματήσουν οι πολλές ανακοινώσεις και να δουλέψουν πιο συστηματικά ακούγοντας τους ειδικούς. Το πίσω μπρος θα δημιουργήσει προβλήματα.”

-Παρατηρείται αύξηση των ληξιπρ.χρεών κατά 2,5 δις το 3μηνο μετά το Lockdown.

Αν προσθέσουμε τις παγωμένες λόγω κορωνοϊού και τις τρέχουσες υποχρεώσεις η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη. Για τη διάσωση της οικονομίας μας, έτσι όπως τη διαμόρφωσε η πανδημία και η κρίση, το πιο σημαντικό εργαλείο είναι η αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης με πολύ σκέψη, σωφροσύνη και φειδώ.”

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ: