Κατάλυση κάθε αξιοκρατικής διαδικασίας από το Δ. Αθηναίων, με πρόσχημα την πανδημία!
Κατάθεση Ερώτησης προς τον Υπουργό Εσωτερικών Αρ.Πρωτ.9326/07.09.2020

Ερώτηση κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής προς τον Υπουργό Εσωτερικών σχετικά με την «φωτογραφική προκήρυξη μιας ημέρας» και την κατάλυση κάθε αξιοκρατικής διαδικασίας από τον Δήμο Αθηναίων, με πρόσχημα την πανδημία.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: «Κατάλυση κάθε αξιοκρατικής διαδικασίας από το Δ. Αθηναίων, με πρόσχημα την πανδημία!»

Ο κ. Μπακογιάννης προκήρυξε την προηγούμενη Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου την πρόσληψη στον δήμο Αθηναίων τριακοσίων εξήντα έξι (366) ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου χρονικής διάρκειας τεσσάρων (4) μηνών, προκειμένου να καλύψει έκτακτες ανάγκες για την αντιμετώπιση του περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού COVID-19 …με προθεσμία υποβολής αιτήσεων τις 4 Σεπτεμβρίου (!) και μόλις ένα 24ωρο (!) …για την υποβολή ενστάσεων.

Παράλληλα, θα πρέπει να σημειωθεί πως οι ως άνω 366 θέσεις, στην ουσία επανα-προκηρύχθηκαν, δεδομένου ότι αφορούσαν συμβάσεις προσωπικού που προσλήφθηκε με άμεσες διαδικασίες πριν από 4 μήνες για τις αυξημένες ανάγκες του Δήμου σε προσωπικό, λόγω της πανδημίας.

Δεδομένου ότι οι ανάγκες για τις οποίες οι άνθρωποι αυτοί αρχικά προσλήφθηκαν, εξακολουθούν να υφίστανται και ο πρώτος Δήμος της χώρας θα έπρεπε, δίνοντας το καλό παράδειγμα, να έχει μεριμνήσει για την κάλυψή τους με βάση τις νόμιμες διαδικασίες.

Δεδομένου ότι παρόμοιοι διαγωνισμοί – παρωδία, στην ουσία δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να εξαπατούν τους Έλληνες πολίτες, όσο και τους δημοκρατικούς θεσμούς που θέτουν πολύ συγκεκριμένα όρια και απαιτήσεις λογοδοσίας.

Δεδομένου ότι είναι ανεπίτρεπτο ο πρώτος Δήμος της χώρας να γίνεται πρώτο θέμα λόγω τέτοιων, «καραμπινάτων» φαινομένων αυθαιρεσίας από την εκλεγμένη δημοτική αρχή.

Δεδομένου ότι η όλη διαδικασία εξαρχής φέρει χαρακτηριστικά πελατειασμού, χωρίς βέβαια αυτή να είναι η πρώτη φορά, αν θυμηθεί κανείς τα όσα ευτράπελα συνέβησαν με τον λεγόμενο «Μεγάλο Περίπατο» της Αθήνας.

Δεδομένου ότι ο Δήμος Αθηναίων δεν είναι τσιφλίκι κανενός, για να διορίζει χωρίς διαδικασίες και λογοδοσία και δεδομένου ότι σε ένα Κράτος Δικαίου πρόσβαση σε δημόσια θέση θα έπρεπε να έχουν ΟΛΟΙ οι πολίτες που έχουν τα κατάλληλα προσόντα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Ποια είναι η θέση του αρμόδιου Υπουργείου Εσωτερικών και του κ. Υπουργού προσωπικά, καθώς εξ ορισμού αποτελούν τους θεματοφύλακες των διαδικασιών προσλήψεων και των ΟΤΑ;

2. Αν προτίθεται να αποσύρει άμεσα την ως άνω φωτογραφική προκήρυξη, η οποία προσβάλλει βάναυσα το αίσθημα δικαίου, αλλά σε κάθε περίπτωση όλους τους Έλληνες πολίτες, καθιστώντας μάλιστα «συνένοχο» και το ΑΣΕΠ;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Ευαγγελία Λιακούλη

Γεώργιος Μουλκιώτης

Βασίλειος Κεγκέρογλου

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ιλχάν Αχμέτ

Νάντια Γιαννακοπούλου

Χρήστος Γκόκας

Γεώργιος Καμίνης

Χαράλαμπος Καστανίδης

Μιχαήλ Κατρίνης

Χαρούλα (Χαρά) Κεφαλίδου

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Δημήτριος Κωνσταντόπουλος

Ανδρέας Λοβέρδος

Μπουρχάν Μπαράν

Δημήτριος Μπιάγκης

Απόστολος Πάνας

Ανδρέας Πουλάς

Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης

Γεώργιος Φραγγίδης