Χαρά Κεφαλίδου: Συνεχίζεται η διασύνδεση Μαρασλείου & Πειραματικού Πάτρας με τα Πειραματικά Γυμνάσια
Επίκαιρη Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Αρ.Πρωτ.526/18.02.2020

Με Επίκαιρη Ερώτηση της Χαράς Κεφαλίδου, τομεάρχη Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, εξασφαλίστηκε η συνέχιση της διασύνδεσης του Μαρασλείου με το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Πλάκας και των Πειραματικών Δημοτικών Πατρών με το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Πάτρας.

Η Υφυπουργός κ. Σοφία Ζαχαράκη, υιοθέτησε τη θέση μας αποδεχόμενη τη διασύνδεση Μαρασλείου και Πειραματικού Δημοτικού Πάτρας με τα αντίστοιχα Πειραματικά Γυμνάσια που αφορά στα παιδιά όλων των τάξεων της περιόδου 2019 – 2020. Ήταν τα μόνο σχολεία που είχαν αδικαιολόγητα εξαιρεθεί της αυτοδίκαιης διασύνδεσης, χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τον Νόμο Γαβρόγλου (Ν.4610/2019).

«Είναι σημαντικό ότι έστω και κάτω από την πίεση της Επίκαιρης Ερώτησής μας η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεσμεύτηκε στην άρση της αδικίας των μαθητών που ουσιαστικά δεν ήξεραν πού θα βρεθούν τον επόμενο Σεπτέμβριο. Παρά τις διαβεβαιώσεις σας, ότι σύντομα θα κατατεθεί νομοσχέδιο για τα Πρότυπα και Πειραματικά μέχρι σήμερα το Υπουργείο μοιάζει απροετοίμαστο. Αποσπασματικές ρυθμίσεις και απουσία συνολικού και ολοκληρωμένου σχεδίου. Η Παιδεία όμως είναι το μέλλον της χώρας και δεν χρειάζεται άλλους πειραματισμούς».