Τροπολογίες για τη διατήρηση του Επιδόματος Παραμεθορίων
Κατάθεση Τροπολογιών

Στο άρθρο 19 του Σχεδίου Νόμου «Διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, Μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις εφαρμογής της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων», τελείως αιφνιδιαστικά, αδικαιολόγητα και αυθαίρετα, ορίζονται εκ νέου οι δικαιούχοι Δημόσιοι Υπάλληλοι του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών και εξαιρούνται της καταβολής οι Υπάλληλοι που υπηρετούν στους Νομούς Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας και Σερρών.

Για το λόγο αυτό, η  Χαρά Κεφαλίδου κατέθεσε δύο (2) Tροπολογίες, καλώντας την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της και να αποκαταστήσει την αδικία.

  • Η πρώτη Τροπολογία κατατέθηκε την Δευτέρα 14/12/2015 (Α.Π.: Γεν.97/Ειδ.25/14.12.2015), μαζί με τον βουλευτή Δράμας Δημήτρη Κυριαζίδη (δείτε το πλήρες κείμενο της Τροπολογίας εδώ).
  • Η δεύτερη Τροπολογία κατατέθηκε σήμερα, 15/12/2015 (Α.Π.: Γεν.101/Ειδ.29/15.12.2015), μαζί με βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (δείτε το πλήρες κείμενο της Τροπολογίας εδώ).

Το επίδομα αυτό και στο παρελθόν κινδύνευσε να καταργηθεί, αλλά χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των τότε κυβερνητικών βουλευτών από όλους τους νομούς που αντιμετώπιζαν αυτό το πρόβλημα – με καθοριστική τη συμβολή της Χαράς – επικράτησε η αρχή της ισότητας και η λογική. Ελπίζουμε το ίδιο να συμβεί και σήμερα.