Η χώρα εγκλωβίζεται όσο δεν υπάρχει Συμφωνία. Η αλλοπρόσαλλη στρατηγική του κ. Τσίπρα χρέωσε τη χώρα με 2,5 χρόνια άκαρπης διαπραγμάτευσης.
Συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 FM

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα Τρίτη 06 Ιουνίου η Χαρά Κεφαλίδου στο Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 FM της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και στους δημοσιογράφους Έλενα Καραγιάννη και Ξενοφώντα Ζηκίδη.

Ακολουθούν τα κύρια σημεία της συνέντευξης:

Έναρξη Πανελληνίων Εξετάσεων
«Καλή επιτυχία στον αγώνα των παιδιών. Καλή επιτυχία στην προσπάθειά τους. Έχουμε ανάγκη να δώσουμε λίγο χώρο στα παιδιά που παλεύουν σήμερα για το μέλλον τους μέσα σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες και αυτό πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε.

Η περίοδος των πανελληνίων εξετάσεων έχει αναχθεί στο ‘Α και το Ω’ της μαθητικής ζωής των παιδιών μας. Και αυτό το λέω ως γονιός και με διάθεση αυτοκριτικής. Δεν μπορεί όμως από μια στιγμή να κρίνεται η 12ετής εκπαιδευτική πορεία τους. Είναι καιρός να δούμε με σοβαρότητα και ολοκληρωμένο τρόπο την αναθεώρηση του τρόπου εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Ο νέος αυτός τρόπος θα πρέπει να απευθύνεται στα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες των ίδιων των παιδιών για γνώση και κριτική σκέψη. Για να πιστέψουν πρωτίστως στον ίδιο τους τον εαυτό. Οι συνθήκες πλέον είναι ώριμες για μια αναθεώρηση μέσα από ουσιαστικό διάλογο.

Το ελληνικό Πανεπιστήμιο χάρη στους ανθρώπους του επιβιώνει και συνεχίζει να μας δίνει πρωτιές και αριστείες παρ’ όλο που λειτουργεί στο ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον της κρίσης. Ελπίζω αυτό να μην αλλάξει με το νέο Νομοσχέδιο που φέρνει ο κ. Γαβρόγλου που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά».

Αξιολόγηση/ Eurogroup 15ης Ιουνίου
«Η χώρα εγκλωβίζεται όσο δεν υπάρχει Συμφωνία. Το επιβεβαιώνουν πλέον και τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη. Ο κ. Σταθάκης σήμερα αναφέρεται σε Συμφωνία μονόδρομο. Η αλλοπρόσαλλη στρατηγική του κ. Τσίπρα χρέωσε τη χώρα με 2,5 χρόνια άκαρπης διαπραγμάτευσης, νέων μνημονίων και βαρύτατης οικονομικής ασφυξίας.

Στις 15 Ιουνίου ή το αργότερο στις 22 πρέπει να κλείσει η Συμφωνία. Χρειάζεται να πάρουμε τη δόση για λόγους ασφαλείας ώστε να μην υπάρξει πιστωτικό γεγονός και να μπούμε στην Ποσοτική Χαλάρωση. Θυμίζω ότι ο κ. Ντράγκι μιλά για πλήρη Συμφωνία που συνεπάγεται νέα μέτρα για το χρέος. Χωρίς Ποσοτική Χαλάρωση δεν υπάρχει έξοδος της χώρας στις αγορές, αποχαιρετούμε την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην κανονικότητα. Ως χώρα εκπέμπουμε μήνυμα ασάφειας και αβεβαιότητας. Η έλλειψη εμπιστοσύνης δεν επιτρέπει επιστροφή των επενδυτών και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται.

Χωρίς βιώσιμο δημόσιο χρέος δεν υπάρχει προοπτική. Αυτό όμως πρέπει να το βεβαιώσουν οι θεσμοί ΔΝΤ και Ευρωπαίοι Εταίροι. Το είχαμε κατακτήσει το 2012 ως χώρα αλλά το πρώτο εξάμηνο του 2015 το απωλέσαμε. Είναι πλέον βέβαιο ότι ο χρόνος δεν μετράει υπέρ μας. Δημιουργεί νέες απαιτήσεις από τους δανειστές και εμείς βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Η Κυβέρνηση έχει συμβιβαστεί με την ιδέα και ούτε κουβέντα για ρήξη και επιστροφή στις συνθήκες του 2015».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: