Μήνυμα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Εύχομαι καλή επιτυχία στον αγώνα των παιδιών. Καλή επιτυχία στην προσπάθειά τους. Έχουμε ανάγκη να δώσουμε λίγο χώρο στα παιδιά που παλεύουν σήμερα για το μέλλον τους μέσα σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες και αυτό πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε.

Η περίοδος των πανελληνίων εξετάσεων έχει αναχθεί στο ‘Α και το Ω’ της μαθητικής ζωής των παιδιών μας. Και αυτό το λέω ως γονιός και με διάθεση αυτοκριτικής. Δεν μπορεί όμως από μια στιγμή να κρίνεται η 12ετής εκπαιδευτική πορεία τους.

Είναι καιρός να δούμε με σοβαρότητα και ολοκληρωμένο τρόπο την αναθεώρηση του τρόπου εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Ο νέος αυτός τρόπος θα πρέπει να απευθύνεται στα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες των ίδιων των παιδιών για γνώση και κριτική σκέψη. Για να πιστέψουν πρωτίστως στον ίδιο τους τον εαυτό. Οι συνθήκες πλέον είναι ώριμες για μια αναθεώρηση μέσα από ουσιαστικό διάλογο.

Το ελληνικό Πανεπιστήμιο χάρη στους ανθρώπους του επιβιώνει και συνεχίζει να μας δίνει πρωτιές και αριστείες παρ’ όλο που λειτουργεί στο ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον της κρίσης. Ελπίζω αυτό να μην αλλάξει με το νέο Νομοσχέδιο του κ. Γαβρόγλου, το οποίο δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.