Η νέα σύμβαση του ΟΠΑΠ είναι ένας ωμός εκβιασμός με άθλιους όρους για τους πράκτορες
Τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή «Evening Report» του Action 24 (βίντεο)

Τηλεφωνική παρέμβαση της Χαράς Κεφαλίδου στην εκπομπή «Evening Report» στην τηλεόραση του Action 24 την Τετάρτη 22 Μαρτίου με το δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με την Επιτροπή Διαχείρισης Πρακτόρων ΟΠΑΠ για το θέμα των νέων συμβάσεων του ΟΠΑΠ.

Η Χαρά Κεφαλίδου επισήμανε τον κίνδυνο να χαθούν οι περιουσίες 10.000 οικογενειών εργαζομένων και πρακτόρων του ΟΠΑΠ. Η νέα σύμβαση είναι ένας ωμός εκβιασμός με άθλιους όρους και ανατρέπει όλα τα δεδομένα στο χώρο των πρακτόρων.

Βάσει του νέου κανονισμού πρακτόρων του ΟΠΑΠ που έχει την υπογραφή του Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων αρχίζουν και φαίνονται οι υπερεξουσίες που παίρνει ο ΟΠΑΠ έναντι όλων των πρακτόρων. Οι συμβάσεις που θα υπογράφονται θα είναι ατομικά συμφωνητικά, δεν θα υπάρχει συλλογικότητα, με την έννοια ότι δε θα υπάρχει λογική ενιαίας διεκδίκησης. Ο ΟΠΑΠ έχει ορίσει ως τελική προθεσμία την 24η Μαρτίου είτε να υπογράψουν οι πράκτορες ή να τους αφαιρείται η άδεια.

Από τον κο Τσακαλώτο ζητείται να δοθεί παράταση για να υπάρξει χρόνος συνεννόησης και διαβούλευσης πράγμα που δε φαίνεται να έχει γίνει για να εξεταστούν όλες οι εκφάνσεις αυτής της συμφωνίας.