Επέκταση Εθνικής Πινακοθήκης: Το γεφύρι της Άρτας-Ο εργολάβος τα βρόντηξε και το Υπουργείο Πολιτισμού καμαρώνει
Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού (βίντεο)

Στη διάρκεια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου συζητήθηκε χθες Δευτέρα 20 Μαρτίου στη Βουλή, η Επίκαιρη Ερώτηση της Χαράς Κεφαλίδου βουλευτή του Νομού Δράμας και υπεύθυνη Πολιτισμού της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αναφορικά με τα τεράστια προβλήματα που φαίνεται να υπάρχουν στην υλοποίηση, αλλά και τη χρηματοδότηση του έργου της επέκτασης της Εθνικής Πινακοθήκης.

Η βουλευτής τόνισε ότι σύμφωνα με όλα τα στοιχεία η εργολήπτρια εταιρεία υπέβαλε, το Φεβρουάριο 2017, αίτημα διάλυσης της εργολαβίας προς τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Νεώτερων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, λόγω έλλειψης αντικειμένου και ολιγωρίας του Υπουργείου.
Στην ερώτηση της Χαράς Κεφαλίδου προς την Υπουργό αν όντως διαλύθηκε η εργολαβία και άρα το έργο μένει στον αέρα ή αν συνεχίζεται και ο εργολάβος θα αποζημιωθεί, η Υπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση! Χρειάστηκε να επανέλθει και να επιμείνει η βουλευτής στο καίριο ερώτημα έχει ή δεν έχει διαλυθεί η εργολαβία για να παραδεχτεί η Υπουργός ότι “πράγματι έχει γίνει αίτημα διάλυσης της εργολαβίας από τον ανάδοχο εργολάβο. Όμως, η υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει αρνηθεί την επικείμενη διάλυση”. Αυτή ήταν η επίσημη απάντηση του Υπουργείου!!

Αναφορικά με τις κατηγορίες του εργολάβου για ολιγωρία των υπηρεσιών του Υπουργείου που τον οδήγησαν στη διάλυση της σύμβασης, καθώς και στο εύλογο απλό ερώτημα της Χαράς Κεφαλίδου τί κοστίζει στον Έλληνα Πολίτη η διάλυση ή η συνέχιση της σύμβασης εργολαβίας, η Υπουργός επέλεξε να κάνει μια ιστορική αναδρομή του έργου και ένα ευχολόγιο για τη μελλοντική του λειτουργία. Όπως γίνεται κατανοητό, η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού τελικά επέλεξε να μην απαντήσει. Γιατί άραγε; Θα επανέλθουμε.

Δείτε το σχετικό βίντεο: