Τί θα γίνει με την ΑΕΠΙ; Απροετοίμαστη η Υπουργός Πολιτισμού να απαντήσει
Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού (βίντεο)

Καμία ουσιαστική απάντηση δεν έδωσε σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λυδία Κονιόρδου στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης της Χαράς Κεφαλίδου, βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού, για το μεγάλο ζήτημα του Πορίσματος της ΑΕΠΙ που ανέδειξε θέματα οικονομικής κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας.

Η βουλευτής είπε χαρακτηριστικά: «Το Πόρισμα Ελέγχου των Ορκωτών Λογιστών έφερε στο φως ανατριχιαστικά στοιχεία κακοδιαχείρισης και οικονομικών ατασθαλιών στην ΑΕΠΙ. Λειτουργήστε παράλληλα:

Α) νομοθετήστε ΤΩΡΑ για τη διάσωση της ΑΕΠΙ και διορίστε Κρατικό Επίτροπο ή ονομάστε τον όπως θέλετε αλλά δώστε του ουσιαστικές αρμοδιότητες

Β) Φέρτε άμεσα ένα Σχέδιο Νόμου αφού προηγηθεί ουσιαστική και σύντομη Διαβούλευση

Ο Επίτροπος Εξυγίανσης που προτείνετε μοιάζει με γραφείο τελετών που καλείται να διαχειριστεί τη διαδικασία ταφής ενός πτώματος».

Έτσι μόνο ανοίγει ο δρόμος για ουσιαστική λύση σε ένα πρόβλημα με ανυπολόγιστες συνέπειες για δημιουργούς και χρήστες. Η Χαρά Κεφαλίδου τόνισε: «Δεν μπορεί τα Νομοσχέδια να κυκλοφορούν όπως τα κουτσομπολιά από στόμα σε στόμα», στηλιτεύοντας τη σπερμολογία αντιφατικών εκδοχών του Νομοσχέδιου.

«Ας γίνει το σκάνδαλο αφορμή για να μελετηθεί ουσιαστικά η ρύθμιση της διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων, γιατί αγγίζει πολλούς και τα χρήματα που διακινούνται είναι πάρα πολλά. Δεν μπορεί η Πολιτεία, να υποθάλπει έστω και άθελά της, συμφέροντα μιας οικογένειας ή και κάποιων ευνοημένων, όποιοι και εάν είναι αυτοί σε βάρους του συνόλου των δημιουργών και χρηστών», δήλωσε η Χαρά Κεφαλίδου που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρώην Υπουργό Πολιτισμού για την τόλμη του να αποφασίσει το Διαχειριστικό Έλεγχο της ΑΕΠΙ.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ομιλία της βουλευτή εδώ.

Δείτε το σχετικό βίντεο: