Ανησυχία του Συνδέσμου Εργοληπτών Νομού Δράμας για τη φημολογία περί κλεισίματος του τοπικού γραφείου ΤΜΕΔΕ (πρώην ΤΣΜΕΔΕ)
Αναφορά προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Αναφορά προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλου κατέθεσε σήμερα Παρασκευή 27 Ιανουαρίου η Βουλευτής του Νομού Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, σχετικά με την έντονη ανησυχία που εκφράζουν ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Δημοσίων Έργων του Νομού Δράμας, οι μηχανικοί της περιοχής, αλλά και η τοπική κοινωνία, για το ενδεχόμενο κλεισίματος του γραφείου του ΤΜΕΔΕ (πρώην ΤΣΜΕΔΕ) στην πόλη της Δράμας.

Στην Αναφορά της η Βουλευτής κατέθεσε σημερινά άρθρα των τοπικών εφημερίδων («Χρονικά Δράμας» και «Πρωινός Τύπος») με δηλώσεις του Προέδρου του Συνδέσμου Εργοληπτών, κ. Τάσου Τοπτσίδη, ο οποίος εκφράζει την έντονη ανησυχία των μηχανικών της Δράμας για τη φημολογία που υπάρχει σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του τοπικού γραφείου ΤΜΕΔΕ, μετά την ενοποίηση όλων των ΤΜΕΔΕ στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Όπως τονίζει το ΤΜΕΔΕ έχει μεταφερθεί στον ΕΦΚΑ μόνο ως προς το ασφαλιστικό του κομμάτι και υπάρχει αδυναμία έκδοσης και επιστροφής εγγυητικών επιστολών για δημόσια έργα. Ο κ. Τοπτσίδης επισημαίνει ότι με τη νέα κατάσταση και τη δημιουργία του ΤΜΕΔΕ προκύπτουν δυο σημαντικά θέματα για τον κλάδο: Το πρώτο σχετίζεται με τη στελέχωση του νέου φορέα καθώς όλοι οι υπάλληλοι του πρώην ΤΣΜΕΔΕ έχουν μεταφερθεί στον ΕΦΚΑ και το δεύτερο θέμα αφορά στη βιωσιμότητά του, αφού ως νεοσύστατος φορέας δεν έχει κεφάλαια που θα του δίνουν τη δυνατότητα εγγυοδοσίας των εργοληπτικών επιχειρήσεων, όπως γινόταν όσο ήταν αυτόνομος φορέας.

Εάν δεν υπάρξει λύση οι μηχανικοί του Νομού θα πρέπει να μεταβούν για την εξυπηρέτησή τους σε γραφεία γειτονικών Νομών (π.χ. Καβάλα), γεγονός που θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στην καθημερινότητά τους ενώ θα οδηγούσε σε περαιτέρω υποβάθμιση και απομόνωση το Νομό Δράμας.

Η αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου