Ολοκαύτωμα – 27 Ιανουαρίου Ημέρα Μνήμης

Η Βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χαρά Κεφαλίδου δίνει το παρών στην σημερινή εκδήλωση της Βουλής των Ελλήνων για την επέτειο του Ολοκαυτώματος.

“Η ιστορική λήθη είναι η χειρότερη επιλογή γιατρειάς από τις πληγές που άφησαν οι ασχημίες των ανθρώπων. Σήμερα 27 Ιανουαρίου επέτειο του Ολοκαυτώματος, ας αντισταθούμε στη λήθη κι ας τιμήσουμε τα εκατομμύρια συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι, που μπήκαν στα τρένα του θανάτου, θύματα της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού, του σωβινισμού που ανδρώθηκε στην αγκαλιά – ας μην το παραβλέπουμε – μιας πολιτισμένης Ευρώπης παρασύροντας και μετατρέποντας σε τέρατα και στυγνούς εγκληματίες χιλιάδες μορφωμένους, σκεπτόμενους, καλλιεργημένους Ευρωπαίους πολίτες.

Οι πιο μαύρες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας είναι αυτές που θέλουν την προσοχή μας. Για να μην επιτρέψουμε να επαναληφθούν. Ο κίνδυνος είναι πάντα εδώ κι ας μην παρουσιάζεται με το διάστικτο νούμερο πάνω στο σώμα των θυμάτων. Η διαγραφή της μνήμης είναι η καλύτερη συνταγή στην καλλιέργεια μίσους. Μόνη σωτηρία μας η γνώση κι ο αναστοχασμός των πεπραγμένων κυρίως των πιο άγριων.

Η διασφάλιση αυτής της μνήμης είναι χρέος της ανθρωπότητας κυρίως προς τις επόμενες γενιές”.

H Χαρά Κεφαλίδου είναι μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής των Ελλήνων.