Δε μπορεί η πολιτεία να διακινδυνεύει την καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς
Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού (βίντεο)

Συζητήθηκε σήμερα Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στη Βουλή, η Επίκαιρη Ερώτηση, με αρ.πρωτ.67, της βουλευτού Δράμας Χαράς Κεφαλίδου, σχετικά με τη νέα διάρρηξη στο Θεατρικό Μουσείο.

Στην τοποθέτησή της η Βουλευτής τόνισε ότι:“Η πολιτεία οφείλει να προστατεύσει το Θεατρικό Μουσείο. Μην ξεχνάτε ότι επιτελεί ένα μοναδικό έργο. Είναι δωρεάν η είσοδος, είναι ανοιχτό στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στον Τύπο και απ’ ό,τι ξέρετε, με τις δικαστικές αποφάσεις ο αμισθί Πρόεδρος του Θεατρικού Μουσείου κινδυνεύει με κατάσχεση της προσωπικής του περιουσίας”.

“Μπορεί λοιπόν το υλικό, η βιβλιοθήκη, τα χειρόγραφα και τα εκθέματα να ανήκουν στην Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, μπορεί η εταιρεία να το έχει παραχωρήσει από το 1983 με σύμβαση χρησιδανείου στο Σωματείο του Θεατρικού Μουσείου, χίλια μπορεί.

Αυτό, όμως, που δεν μπορεί, κύριε Υπουργέ, είναι η πολιτεία, επικαλούμενη κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες ή συνεργασία με την Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων για την επίλυση νομικών και άλλων οικονομικών ζητημάτων, να διακινδυνεύει και να ρισκάρει την καταστροφή πολιτιστικής κληρονομιάς, μέρος της οποίας αποτελεί και η συλλογή που υπάρχει στο Θεατρικό Μουσείο” επισήμανε.

Δείτε το σχετικό βίντεο: