Χαρά Κεφαλίδου: Επιτακτική ανάγκη στήριξης των πολυμελών οικογενειών με τρία τέκνα Νομού Δράμας.
Κατάθεση Αναφοράς προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Αρ. Πρωτ.: 1533/15-03-2023

Αναφορά κατέθεσε σήμερα, Τρίτη 14 Μαρτίου 2023, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη και Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ι. Πλακιωτάκη, με αφορμή την επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.), με την οποία επισημαίνεται η ανάγκη στήριξης των πολυμελών οικογενειών με τρία τέκνα. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

 Προς:   Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη

               Τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ι. Πλακιωτάκη                      

Θέμα: «Επιτακτική ανάγκη στήριξης των πολυμελών οικογενειών με τρία τέκνα Νομού Δράμας».

Με την με αρ. πρωτ.: 202/14/03/2023 επιστολή της, η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.), διαμαρτύρεται για την μη ύπαρξη εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τις πολυμελείς οικογένειες με τρία τέκνα, ειδικότερα σήμερα με το έντονο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας.

Όπως επισημαίνεται, οι τρίτεκνες οικογένειες της Ηπειρωτικής Ελλάδας, των ελληνικών νησιών, φοιτητές και γονείς φοιτητών, δεν δικαιούνται εκπτώσεις στα δρομολόγια των πλοίων, στο πλαίσιο συγκεκριμένων μέτρων στήριξης των μεγάλων οικογενειών, αλλά και της τόνωσης της επιβατικής κίνησης στα πλοία της ακτοπλοΐας.

Οι πολύ μεγάλες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στην ενέργεια, στα καύσιμα και στα είδη διατροφής, δημιουργούν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα στις πολυμελείς οικογένειες με τρία τέκνα.

Σας επισυνάπτω την επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος, ζητώντας να τη λάβετε σοβαρά υπόψη και να προβείτε στις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να στηριχθούν οι τρίτεκνες οικογένειες.

Η αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Μπορείτε να δείτε την επιστολή της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε. εδώ.

Την απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εδώ.