Η Χαρά Κεφαλίδου για τους προκριματικούς αγώνες της Περιφέρειας ΑΜΘ, για τον Πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που διεξήχθησαν στη Δράμα
Δήλωση για για τους προκριματικούς αγώνες της Περιφέρειας ΑΜΘ στη Δράμα

Η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Ν. Δράμας και τομεάρχης Παιδείας & Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή τους προκριματικούς αγώνες της Περιφέρειας ΑΜΘ για τον Πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής Ρομποτικής, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την τιμή και τη χαρά να παρευρεθώ στους προκριματικούς αγώνες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για τον Πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Κλειστό Γυμναστήριο ΔΗΓΑ Δράμας. Μικροί και μεγάλοι μαθητές διαγωνίστηκαν, παρουσιάζοντας τα ρομπότ που κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν, για μία θέση στους τελικούς του διαγωνισμού,  που θα διεξαχθούν στην Αθήνα.

 Τα θερμά μου συγχαρητήρια στους μαθητές, τους γονείς, τους συντονιστές εκπαιδευτές Ρομποτικής, κα Σοφία Χαραλαμπίδου και κο Γιώργο Δώδο από τη Δράμα, τον Δήμο Δράμας ως συνδιοργανωτή και όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

 Τέτοιες πρωτοβουλίες, που έχουν τόσο μεγάλη συμμετοχή από τα ίδια τα παιδιά, αποτελούν την ελπίδα όλων, για μια καλύτερη χώρα με υπεύθυνους πολίτες. Με όχημα τον διαγωνισμό, επιδιώκεται η εισαγωγή της εκπαιδευτικής ρομποτικής, καθώς και της ευρύτερης μεθοδολογίας STEM (ScienceTechnologyEngineeringMathematics), στο επίσημο Εκπαιδευτικό μας Σύστημα.

 Η διαδικασία της συμμετοχής των παιδιών στα κοινά καλλιεργείται μέσα από όλες τις σημερινές δραστηριότητες των παιδιών, τα μαθήματα, το παιχνίδι, τις φιλίες σε μια διαρκή άσκηση συνύπαρξης, αλληλεγγύης, ενδιαφέροντος για τον διπλανό τους. Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποτελεί έναν μοναδικό τρόπο για να κατανοήσουν οι μαθητές τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς, να μάθουν να σκέφτονται ως μηχανικοί, να αναπτύξουν την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων και να διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους.

 Ως πολίτης και ως μητέρα θέλω να συγχαρώ όλα τα παιδιά και να τους πω πως πιστεύω σε αυτά, στις δυνατότητές τους, στην καθαρότητα και τη φρεσκάδα του μυαλού και της ψυχής τους. Έτσι θα φτιάξουν τον κόσμο μας καλύτερο.».

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση εδώ: