Δήλωση Χαράς Κεφαλίδου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας & Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

Σήμερα, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, δεν μπορεί παρά να είναι αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες που χάθηκαν, στις χαροκαμένες μάνες, στις αδελφές, στις συντρόφους, στις κόρες όλων αυτών που δεν είναι πια μαζί μας. Στεκόμαστε με ταπεινότητα και ντροπή γι’ αυτά που δεν προβλέψαμε, γι’ αυτά που δεν κάναμε ώστε να μπορέσουμε να προλάβουμε το κακό.

Θερμά συλλυπητήρια για τους ανθρώπους που χάθηκαν. Καλή δύναμη και αντοχές στις οικογένειές τους και ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες.

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους διασώστες, στους γιατρούς, σε όλους τους ανθρώπους αυτούς που στάθηκαν όλες αυτές τις ημέρες αρωγοί σε μια τεράστια προσπάθεια.

Σήμερα, ημέρα μνήμης και τιμής των αγώνων για τα δικαιώματα των γυναικών, τα ζητούμενα συνεχίζουν να είναι η πραγματική ισότητα, η χειραφέτηση, η κατάκτηση βασικών κοινωνικών δικαιωμάτων και οι ισότιμες σχέσεις, αξίες για τις οποίες έχουμε μακρύ δρόμο ακόμα μέχρι να κατακτηθούν.

Σε αυτό, καταλυτικό ρόλο έχει η Εκπαίδευση. Η ουσιαστική παιδεία, η κοινωνική μόρφωση και η δημοκρατική λειτουργία του σχολείου είναι τα απαραίτητα “όπλα” για την άμβλυνση των προκαταλήψεων, την αντιμετώπιση των στερεοτύπων και των περιστατικών κάθε είδους βίας, καθώς και την εξάλειψη των ανισοτήτων, ώστε τα σημερινά ζητούμενα να αποτελούν μέρος μιας δίκαιης και ισότιμης πραγματικότητας.

Μιας κοινωνίας στην οποία θέλουμε να ζήσουν οι κόρες, οι αδελφές, οι μανάδες, οι φίλες, οι σύντροφοί μας.