Ομιλία Χαράς Κεφαλίδου στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (Δ.Ε.Π.ΑΝ.) στη Δράμα

«Καλωσορίσατε στην πόλη, η οποία έχει τη χαρά να είναι αυτή, που τον Ιούνιο του 2015, ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές στην ίδρυση του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ), μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, με μεγάλη συμμετοχή τότε, 21 ΟΤΑ, στην 1η Γενική Συνέλευση που πραγματοποιείται εδώ στη Δράμα και η 1η ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, επίσης στην πόλη μας.

Σήμερα λοιπόν ως Βουλευτής Δράμας αλλά εκπροσωπώντας και τον Προέδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη, έχω την χαρά να σας υποδέχομαι στην πόλη, που θεωρούμε ότι συνέβαλε καθοριστικά στο να υπάρχει αυτός ο θεσμός και μέσω της προεδρίας που έχει ο δήμαρχος, ο Χριστόδουλος Μαμσάκος.

Ο δικός μας χώρος το γνωρίζετε πολύ καλά, είχε θέσει από πολύ παλιά από τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη  επί Ανδρέα Παπανδρέου, την προτεραιότητα που υπάρχει στη διοικητική αποκέντρωση και την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στήριξε όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και τις νομοθέτησε, τομές και αλλαγές που θεωρήσαμε ότι και βελτίωσαν αλλά και άλλαξαν τη φυσιογνωμία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ: