Χαρά Κεφαλίδου: Η αργοπορία στην έκδοση των οριστικών πινάκων κατάταξης της προκήρυξης 1ΓΤ/2020 συνιστά κίνδυνο στο δικαίωμα των νεοδιόριστων στη μετάθεση μετά τη συμπλήρωση της υποχρεωτικής διετίας
Κατάθεση Αναφοράς προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ν. Κεραμέως, Αρ. Πρωτ. 237/25-10-2022

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγήςπρος την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα Ν. Κεραμέως, σχετικά με τον κίνδυνο στέρησης του δικαιώματος συμμετοχής στη διαδικασία των μεταθέσεων, των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών του κλάδου ΤΕ16, μετά τη συμπλήρωση της υποχρεωτικής διετίας, εξαιτίας της απαράδεκτης αργοπορίας έκδοσης των οριστικών πινάκων κατάταξης από το ΑΣΕΠ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς: 

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως

Θέμα: «Η αργοπορία στην έκδοση των οριστικών πινάκων κατάταξης της προκήρυξης 1ΓΤ/2020 συνιστά κίνδυνο στο δικαίωμα των νεοδιόριστων στη μετάθεση μετά τη συμπλήρωση της υποχρεωτικής διετίας»

Με επιστολή του ο Σύλλογος Αποφοίτων Ωδείων Καθηγητών Μουσικής, Κλάδου Τ.Ε. 16, επισημαίνει τον κίνδυνο που ελλοχεύει και αφορά στο δικαίωμα των νεοδιόριστων ΤΕ16-ΜΟΥΣΙΚΗΣ (Φ.Ε.Κ. 3111/τ. Γ’/20-12- 21) στη μετάθεση, μετά τη συμπλήρωση της υποχρεωτικής διετούς παραμονής στον τόπο διορισμού τους.

Επισημαίνουν ότι οι διορισμοί τους πραγματοποιήθηκαν με τεράστια καθυστέρηση την 21η Δεκεμβρίου 2021, εξαιτίας της απαράδεκτης, από το ΑΣΕΠ, αργοπορίας στην έκδοση των οριστικών πινάκων κατάταξης της προκήρυξης 1ΓΤ/2020, γεγονός που είχε ως συνέπεια την καθυστέρηση στην ανακοίνωση της πρόσκλησης διορισμού και του αντίστοιχου ΦΕΚ.

Ως εκ τούτου, οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΤΕ16, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, κινδυνεύουν να στερηθούν το δικαίωμα συμμετοχή τους στη διαδικασία των μεταθέσεων, εν αντιθέσει με τους νεοδιόριστους συναδέλφους τους των υπολοίπων κλάδων, που διορίστηκαν την 11η Αυγούστου 2021, λόγω μη συμπλήρωσης του απαιτούμενου χρόνου για αίτηση μετάθεσης.

Συνημμένα σας αποστέλλεται η σχετική επιστολή του Συλλόγου Αποφοίτων Ωδείων Καθηγητών Μουσικής, Κλάδου Τ.Ε. 16 και ζητώ να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες διευθέτησης του δικαίου αιτήματός τους.

Η αναφέρουσα βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Μπορείτε να δείτε τη σχετική επιστολή του Συλλόγου Αποφοίτων Ωδείων Καθηγητών Μουσικής εδώ.

Μπορείτε να δείτε την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων εδώ και   το απόσπασμα των πρακτικώνκατά τη συζήτηση της με αριθμ. 142/07-11-2022 Επίκαιρης Ερώτησης στη Συνεδρίαση της Ολομέλειας ΚΔ΄, εδώ.