Συνάντηση Χαράς Κεφαλίδου με το προεδρείο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Π.Ε.

Συνάντηση Χαράς Κεφαλίδου με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Π.Ε.

Στο πλαίσιο συναντήσεων με εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς για ζητήματα εκπαίδευσης, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, συναντήθηκε με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., κ. Τηλέμαχο Κουντούρη, Πρόεδρο, κα Βασιλική Ρώιμπα, Αντιπρόεδρο και κ. Νικόλαο Μακεδών, Γενικό Γραμματέα.

Συζητήθηκαν τα αιτήματα, τα εξειδικευμένα θέματα, οι θέσεις και οι προτάσεις τους γενικότερα για την εκπαίδευση, όπως ο προγραμματισμός λειτουργίας σχολικών μονάδων, οι κρίσεις Διευθυντών, η αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων, το Αναβαθμισμένο Ολοήμερο και η ολοκληρωμένη πρόταση (από το 2011) της Ένωσης Διευθυντών/ντριών για τη λειτουργία του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, η χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων, το θέμα της υγιεινής και καθαριότητας στις σχολικές μονάδες κ.ά..

Επισημάνθηκε το γεγονός της πιθανότητας αλλαγής, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, των Διευθυντών/ντριών και τη μεγάλη αναστάτωση που αυτό θα προκαλέσει στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Η βουλευτής τόνισε τη βασική εκπαιδευτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και την προσέγγιση των θεμάτων Παιδείας, πάντα με γνώμονα τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και δεσμεύτηκε για την ανάδειξη των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.