Χαρά Κεφαλίδου: Καλή και ασφαλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο
Δήλωση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2022-2023

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2022-2023, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας & Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με ελπίδα την αποκατάσταση της “κανονικότητας” στη λειτουργία των σχολείων και την αγωνία της διατήρησής της.

Οι υπουργικές εξαγγελίες και η διαφήμιση “καινοτομιών” στην εκπαιδευτική διαδικασία δε φτάνουν. Για να υλοποιηθούν, πάνω από όλα, χρειάζονται σχολεία ανοιχτά και ασφαλή. Ο καλοκαιρινός υγειονομικός εφησυχασμός έχει γίνει συνήθεια που μεταφέρεται στις σχολικές αίθουσες. Η ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας είναι μεγάλη και δε φαίνεται να έχει συνειδητοποιηθεί.

Η απουσία υγειονομικών πρωτοκόλλων και η έλλειψη στοιχειωδών μέτρων προστασίας ανησυχεί όλους πλην της ηγεσίας. Οι μαθητές-τριες και οι εκπαιδευτικοί επιστρέφουν χωρίς μάσκα στις αίθουσες, οι οποίες συνεχίζουν να έχουν μεγάλο αριθμό μαθητών.

Η ηγεσία του Υπουργείου προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και τις απαιτήσεις που προκύπτουν μέσα από το “νέο μοντέλο διοίκησης” χωρίς όμως να κατανοεί το μέγεθος των προβλημάτων και κυρίως χωρίς να ανταποκρίνεται στις βασικές υποχρεώσεις της».

Απευθυνόμενη στις μαθήτριες και τους μαθητές, η βουλευτής κάλεσε τα παιδιά να δώσουν ένα μάθημα υπευθυνότητας στους μεγάλους: «Σε πείσμα όλων, εσείς, τα παιδιά μας, φροντίζετε και προσέχετε τον πολύτιμο εαυτό σας. Προστατευτείτε και με επιμέλεια προσπαθήστε να τηρείτε τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Είναι η πρώτη αναγκαία συνθήκη για να χαρείτε τη σχολική χρονιά και όλα αυτά που έχει να σας προσφέρει το σχολείο σας. Μετά από δύο χρόνια πανδημίας ξέρετε καλύτερα από όλους μας την αξία του ανοιχτού σχολείου.

Να χαίρεστε τα σχολικά σας χρόνια. Να έχετε τα μάτια και τα αυτιά σας ανοιχτά και να μένετε προσηλωμένοι στους στόχους σας. Τα όνειρά σας θα επιτευχθούν με προσήλωση και προσπάθεια. Ο αγώνας είναι δικός σας. Αξιοποιείστε στο έπακρο τις ικανότητές σας. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα είναι δίπλα σας για να σας βοηθούν και να σας στηρίζουν. Αξιοποιήστε όλες τις ευκαιρίες που σας δίνονται και δημιουργείστε νέες με την φρεσκάδα του μυαλού σας, την όρεξη να μαθαίνετε και να ανοίγετε νέους δρόμους.

Με όλη μου την καρδιά, καλή και ασφαλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο!».

Μπορείτε να δείτε τη δήλωση και στο www.kinimaallagis.gr.