Χαρά Κεφαλίδου: Σας ευχαριστούμε που «ανάβετε» τα φώτα του πολιτισμού στην πόλη μας
Δήλωση για το 45ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Με αφορμή τη λήξη του 45ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας & Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:
Το φετινό 45ο Φεστιβάλ ανανεωμένο σε εικόνα και περιεχόμενο, για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε με το βλέμμα στραμμένο στη λειτουργία της πολυαναμενόμενης Κινηματογραφικής Σχολής στη Δράμα από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, που φιλοδοξεί να προσφέρει ένα σπουδαίο βήμα στους σπουδαστές του για τις πρώτες τους δημιουργίες.

Η φετινή διοργάνωση, η γιορτή των μικρομηκάδων, των σπουδαίων αυτών δημιουργών, μεταμορφώνει την πόλη μας, για μια ακόμα χρονιά, σε μια κεφάτη παρέα που συμμετέχουν άνθρωποι κάθε ηλικίας.

Φέτος, με την πανδημία να δίνει ακόμα το παρόν και με έναν πόλεμο που μαίνεται κοντά μας, οφείλουμε να στηρίξουμε τους συντελεστές που με πάθος συνεχίζουν να δημιουργούν και μας προσφέρουν μια νότα αισιοδοξίας μέσα από 148 ταινίες από περισσότερες από 33 χώρες, σε όλα τα προγράμματα του Φεστιβάλ, με πολύ σημαντικές συνεργασίες με φορείς και προσωπικότητες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Είναι μεγάλη τιμή, η παρουσία αξιόλογων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών καθώς και του πολυβραβευμένου Βασίλη Κεκάτου, του πρώτου Έλληνα σκηνοθέτη που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών το 2019, για την ταινία μικρού μήκους «Η Απόσταση ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς», στη θέση του Προέδρου της φετινής κριτικής επιτροπής του Διεθνούς Διαγωνιστικού Προγράμματος.

Η πόλη μας, για μια ακόμα φορά, γιορτάζει και στέλνει και φέτος το μήνυμα αυτό προς όλες τις κατευθύνσεις: «Ο πολιτισμός και οι τέχνες είναι ανάσα ζωής, είναι η δημιουργική δύναμη που φέρνει κοντά τους ανθρώπους όλου του πλανήτη».

Η επιδερμικότητα των σχέσεων, η ματαίωση ονείρων, η κοινή αγωνία για το μέλλον, οι κώδικες ηθικής, το μπούλινγκ, οι σχέσεις παιδιών και γονιών, η μοναξιά, είναι τα θέματα που απασχολούν όλους και εκφράζονται από ταλαντούχους δημιουργούς, μέσα από την μαγική τέχνη της ταινίας μικρού μήκους. Περιεκτικές, ευφάνταστες με υψηλή αισθητική, στο κινηματογραφικό πανί βλέπουμε μέσα από το μάτι των δημιουργών, στιγμιότυπα της σκέψης μας, των φόβων, των προσδοκιών και της ψυχής μας.

Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας αγκαλιάζετε με την τέχνη σας και το μεράκι σας και μας υπενθυμίζετε ότι η πνευματική τροφή είναι απαραίτητη για την ψυχική μας υγεία, παράγει πολιτισμό και δίνει κουράγιο σε όλες και όλους για να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Ο κινηματογράφος είναι από τις τέχνες που με την αμεσότητα της εικόνας και του λόγου μας έχουν τη δύναμη να ανοίγουν ορίζοντες στη σκέψη.

Σας ευχαριστούμε που «ανάβετε» τα φώτα του πολιτισμού στην πόλη μας.