Χαρά Κεφαλίδου :«Οι προτεραιότητες της Κυβέρνησης οδηγούν σε αδιέξοδο τα ελληνικά νοικοκυριά»
Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3 fm (βίντεο)

Συνέντευξη στην εκπομπή “Μια του Νότη, δυο του Χιώτη” στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3 και τους δημοσιογράφους Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη, παραχώρησε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής.

Στο ζήτημα της αλματώδους αύξησης του κόστους ζωής και τους χειρισμούς της Κυβέρνησης αναφέρθηκε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Χαρά Κεφαλίδου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Τα μέτρα που τις τελευταίες ημέρες εξαγγείλει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας είναι ανεπαρκή και δεν καταφέρνουν να ανακουφίσουν τα ελληνικά νοικοκυριά. Η πολυδιαφημιζόμενη από τα κυβερνητικά στελέχη μείωση του ΕΝΦΙΑ δεν ανταποκρίνεται ούτε στο μέγεθος της ακρίβειας που αντιμετωπίζει η μέση ελληνική οικογένεια, ούτε στις ανάγκες των πιο ευάλωτων ομάδων συμπολιτών μας».

Η βουλευτής ξεκαθάρισε πως κανείς λογικός άνθρωπος δεν αρνείται την ανάγκη μείωσης του φόρου στην ακίνητη περιουσία.

Όμως στην πυραμίδα των αναγκών των πολιτών που περιλαμβάνει έναν καλπάζοντα πληθωρισμό, βαρύτατη φορολογία σε είδη πρώτης ανάγκης, την κατανάλωση, μια χωρίς προηγούμενο αύξηση του κόστους ενέργειας που συμπαρασύρει τα πάντα, η κυβέρνηση οφείλει να θέσει προτεραιότητες. Οι μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες παραμένουν ανεπαρκείς και αγνοούν τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά, τους νέους συμπολίτες μας, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να γονατίσουν. «Καλή η μείωση στον  ΕΝΦΙΑ, αλλά επείγει μια άλλη προτεραιοποίηση που προς το παρόν αρνείται η κυβέρνηση» σχολίασε η βουλευτής συνεχίζοντας ότι «υπάρχουν και άλλες ουσιαστικές πρωτοβουλίες που οφείλει η κυβέρνηση να πάρει άμεσα», αναφερόμενη σε παραδείγματα όπως στην ανάγκη αναπροσαρμογής των φορολογικών συντελεστών, την αύξηση των ορίων για τις κοινωνικές παροχές, όπως το επίδομα θέρμανσης και επίδομα στέγασης.

Τέλος, η Χαρά Κεφαλίδου αναφέρθηκε στην ανάγκη, οι κυβερνητικοί χειρισμοί για την αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα, πρέπει να είναι στοχευμένοι, να αφορούν και κυρίως να ωφελούν την πλειονότητα των πολιτών.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ: