Χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου των φυλακών Νικηφόρου
Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Την Τετάρτη 13 Απριλίου, η βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χαρά Κεφαλίδου, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Παρασκευόπουλο (με αρ. πρωτ. 4781), σχετικά με την εξέλιξη της πορείας του έργου των φυλακών Νικηφόρου, υποστηρίζοντας ότι, αν και καλύπτονται πλέον όλες οι προϋποθέσεις, δεν έχει ακόμα ξεκινήσει να λειτουργεί.

Η βουλευτής ρωτά τον Υπουργό, ποιο είναι το τελικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, πότε προβλέπεται να ξεκινήσει η λειτουργία των φυλακών Νικηφόρου και ποια η διαδικασία στελέχωσής τους.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό: 

Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΘΕΜΑ: Χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου των φυλακών Νικηφόρου

Μετά τη διαβεβαίωση του Υπουργού, αλλά και των προκατόχων του, σχετικά με την εξέλιξη της πορείας του έργου των φυλακών Νικηφόρου, ότι καλύπτονται πλέον όλες οι προϋποθέσεις λειτουργίας του σωφρονιστικού καταστήματος και μάλιστα ακολουθούνται και όλα τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, το έργο των φυλακών Νικηφόρου, δεν έχει ακόμα δοθεί σε λειτουργία.

Επειδή η διαδικασία παράδοσης του έργου των φυλακών Νικηφόρου διαρκώς μετατίθεται από χρόνο σε χρόνο.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

  1. Ποιο είναι το τελικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου και πότε προβλέπεται να ξεκινήσει η λειτουργία του φυλακών;
  2. Ποια η διαδικασία που έχει ή θα ακολουθήσει σχετικά με το ζήτημα της στελέχωσης των Φυλακών Νικηφόρου;

Η ΕΡΩΤΩΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Χαρά Κεφαλίδου

Δείτε τις απαντήσεις των Υπουργείων Δκαιοσύνης  και Υποδομών.