Χαρά Κεφαλίδου: Διαμαρτυρία Συλλόγου Παραπληγικών Ν. Δράμας για αποκλεισμό των Ατόμων με Αναπηρία από τη χορήγηση επιδόματος καυσίμων
Κατάθεση Αναφοράς προς τους κ.κ. Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Οικονομικών & Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αρ. Πρωτ. 2232/09-05-2022

Αναφορά κατέθεσε σήμερα, Τετάρτη 27 Απριλίου, η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, προς τους κ.κ. Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα και Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη​με θέμα: “Διαμαρτυρία Συλλόγου Παραπληγικών Ν. Δράμας για αποκλεισμό των Ατόμων με Αναπηρία από τη χορήγηση επιδόματος καυσίμων”.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη

Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα

Τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη

Θέμα: “Διαμαρτυρία Συλλόγου Παραπληγικών Ν. Δράμας για αποκλεισμό των Ατόμων με Αναπηρία από τη χορήγηση επιδόματος καυσίμων”

Με επιστολή του ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, διεκδικώντας τα δικαιώματα των ατόμων με κινητικά προβλήματα και των οικογενειών τους, διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό των Ατόμων με Αναπηρία από τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης λόγω αύξησης ενεργειακού κόστους.

Συγκεκριμένα στο ΦΕΚ Τεύχος B’ 2030/21.04.2022, άρθρο 1, παρ.1, αναφέρεται ότι : «κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, δύναται να αιτείται τη χορήγηση σε αυτό οικονομικής ενίσχυσης προς το σκοπό συμβολής στην κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022.».

Στην επιστολή του ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας αναφέρει ότι : «Με λύπη μας ενημερωθήκαμε σήμερα από μέλη μας που θέλησαν να συμμετέχουν στην απολαβή του παραπάνω επιδόματος ότι δυστυχώς η αίτησή τους απορρίφθηκε με την αιτιολογία πως είναι κάτοχοι οχήματος που απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας. Θεωρούμε απαράδεκτη αυτού του είδους τη διάκριση εις βάρος των ατόμων με αναπηρία και ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας για την επίλυση του προβλήματος».

Συνημμένα σας αποστέλλω την επιστολή του Συλλόγου Παραπληγικών Ν. Δράμας για τις δικές σας ενέργειες.

Η Αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Την Επιστολή του Συλλόγου Παραπληγικών Ν. Δράμας, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Αναφοράς, μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.

Μπορείτε να δείτε την απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων εδώ, του Υπουργείου Οικονομικών εδώ, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης εδώ και το έγγραφο της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. εδώ.