Χαρά Κεφαλίδου: Ανοιχτή Επιστολή 31 Σωματείων Εργαζομένων στην Καθαριότητα Σχολικών Κτηρίων
Κατάθεση Αναφοράς προς τους κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εργασίας, Αρ. Πρωτ. 3672/06-09-2021

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας, μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής προς τους κ.κ.Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας & Θρησκευμάτων και  Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, με βάση το έγγραφο του Συλλόγου Καθαριστών Σχολείων Νομού Αργολίδας & Ερμιονίδας που αφορά στην ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας 31 Σωματείων Εργαζομένων στην Καθαριότητα Σχολικών Κτηρίων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

Εσωτερικών, κ. Μ. Βορίδη
Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως
Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη

ΘΕΜΑ: «Ανοιχτή Επιστολή 31 Σωματείων Εργαζομένων στην Καθαριότητα Σχολικών Κτηρίων»

Κύριοι Υπουργοί,

Σας καταθέτουμε ως αναφορά τo υπ’ αριθμ. 119/2021 έγγραφο του Συλλόγου Καθαριστών Σχολείων Νομού Αργολίδας & Ερμιονίδας που αφορά στην ανοιχτή επιστολή 31 Σωματείων Εργαζομένων στην Καθαριότητα Σχολικών Κτηρίων, με την οποία εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία και την αγανάκτησή τους σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ στους Δήμους της χώρας για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας σχολικών μονάδων, όπως αποτυπώνονται στο υπ’ αριθμ. 56982/30-7-2021 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Παρακαλείσθε να λάβετε υπόψη το συγκεκριμένο έγγραφο και να μας ενημερώσετε για τις αποφάσεις και τις ενέργειες σας σχετικά με το προαναφερθέν θέμα.

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο.

Οι Αναφέροντες Βουλευτές

Φώφη (Φωτεινή) Γεννηματά

Βασίλειος Κεγκέρογλου

Ευαγγελία Λιακούλη

Χαρά Κεφαλίδου

Γεώργιος Μουλκιώτης

Γεώργιος Αρβανιτίδης

Ιλχάν Αχμέτ

Νάντια Γιαννακοπούλου

Χρήστος Γκόκας

Γεώργιος Καμίνης

Χαράλαμπος Καστανίδης

Μιχάλης Κατρίνης

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Δημήτριος Κωνσταντόπουλος

Ανδρέας Λοβέρδος

Μπουρχάν Μπαράν

Δημήτριος Μπιάγκης

Απόστολος Πάνας

Γεώργιος Παπανδρέου

Ανδρέας Πουλάς

Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης

Γεώργιος Φραγγίδης

Μπορείτε να δείτε τo υπ’ αριθμ. 119/2021 έγγραφο του Συλλόγου Καθαριστών Σχολείων Νομού Αργολίδας & Ερμιονίδας που αφορά στην ανοιχτή επιστολή 31 Σωματείων Εργαζομένων στην Καθαριότητα Σχολικών Κτηρίων, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Αναφοράς εδώ.

Δείτε και το σχετικό δημοσίευμα στο www.kinimaallagis.gr.

Μπορείτε να δείτε την απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών εδώ, του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων εδώ και του Υπουργείου Εργασίας & Κοιν. Υποθέσεων εδώ.