Αυλαία ανοίγει το 40ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας

Συνεπείς όλοι στο σταθερό ραντεβού του Σεπτέμβρη. Εδώ στη Δράμα που κάθε χρόνο τέτοιες μέρες γιορτάζει. Στην πόλη που αθεράπευτα ερωτεύτηκε τον κινηματογράφο, τον αγκάλιασε και τον αγάπησε όσο καμιά. Κάθε χρόνο και περισσότεροι δημιουργοί, κάθε χρόνο και περισσότεροι φίλοι έρχονται εδώ για να τιμήσουν ένα θεσμό που ξεκίνησε πριν από 40 χρόνια από το κέφι και το μεράκι λίγων. Το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας είναι το ζωντανό παράδειγμα των δυνατοτήτων μας. Η αγάπη, το πάθος, η επιμονή και η προσήλωση είναι η μαγική συνταγή.

Σε πείσμα των καιρών, της μιζέριας των μνημονίων, της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, το Φεστιβάλ διατηρεί τη ζωντάνια και τη φρεσκάδα της δημιουργίας.

Κάθε χρόνο και περισσότερες εξαιρετικές παραγωγές παρουσιάζονται εδώ. Στο πεδίο που δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους ταλαντούχοι σκηνοθέτες, εδώ πρωτοφαίνονται οι νέες τάσεις του κινηματογράφου.

Εδώ όλα όσα μας πονάνε, μας αγγίζουν, μας απασχολούν, μας κάνουν να γελάμε ή μας καθορίζουν, γίνονται τέχνη – γίνονται ταινία μικρού μήκους που στόχο έχει να αγγίξει το μυαλό και την ψυχή μας και με την έννοια αυτή να μας εξελίξει ατομικά και συλλογικά.

Η μικρού μήκους ταινία ως αυτόνομο έργο τέχνης είναι ό,τι η ποίηση στη λογοτεχνία. Κι όπως ο ποιητής είναι ο μπροστάρης της εποχής του έτσι και ο μικρομηκάς , αφουγκράζεται τον παλμό της εποχής για να τον συμπυκνώσει και να τον παρουσιάσει ως σύνολο μέσα στο χρόνο μιας ταινίας μικρού μήκους.

Αυτούς τους δημιουργούς αγκαλιάζει το Φεστιβάλ μας και είναι αυτό το χαρακτηριστικό που το κάνει μοναδικό με μια λάμψη που ξεπερνά τα σύνορά μας, κάνοντας το ένα θεσμό με διεθνή ακτινοβολία.

Το Φεστιβάλ της Δράμας είναι και θα είναι κάθε χρόνο εδώ να μας θυμίζει τη δύναμη που κρύβουμε και τις δυνατότητες που είναι μπροστά στα μάτια μας αλλά μάθαμε να κοιτάμε χωρίς να βλέπουμε.

Κλείνω με την ευχή η φετινή διοργάνωση με τις συνολικά 161 ταινίες από 54 χώρες που θα προβληθούν, να ξεπεράσει σε λάμψη και επιτυχία κάθε προηγούμενη.
Καλή επιτυχία!».