Χαρά Κεφαλίδου: Ο αγώνας των προγόνων μας αποτελεί πηγή έμπνευσης & σταθερό σημείο αναφοράς για την πορεία μας στο αύριο
Δήλωση για την επέτειο των 108 χρόνων απελευθέρωσης της Δράμας

Με αφορμή την επέτειο των 108 χρόνων απελευθέρωσης της Δράμας από τις κατοχικές βουλγαρικές δυνάμεις, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας & Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Την 1η Ιουλίου 1913 γράφτηκε μία από τις πιο ένδοξες σελίδες για τη νεότερη ιστορία της χώρας.

Η Δράμα, η πόλη μας, απελευθερώθηκε πριν 108 χρόνια από τις κατοχικές βουλγαρικές δυνάμεις.

Πρωταγωνιστές ήταν οι Δραμινοί, απλοί καθημερινοί άνθρωποι που αγωνίστηκαν με πάθος, γενναιότητα και αυταπάρνηση, προσφέροντας την ίδια τη ζωή τους στην εθνική ανάγκη, για μια ελεύθερη καλύτερη ζωή των οικογενειών τους, των παιδιών τους και των παιδιών του μέλλοντος.

Πέτυχαν την απελευθέρωση και διεκδίκησαν γι’ αυτούς και τις μελλοντικές γενιές, ταυτόχρονα, την εθνική και πολιτισμική τους ταυτότητα.

Ο αγώνας τους, κορύφωση των Βαλκανικών Πολέμων, ήταν αυτός που τεκμηρίωσε και την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας ως αναπόσπαστο κομμάτι της πατρίδας μας.

Σήμερα, στην εποχή της ρευστότητας του κόσμου, στην κόψη της μετάβασης σε μια νέα εποχή, ακόμα πιο επιτακτικά, ο αγώνας των όχι και πολύ μακρινών προγόνων μας αποτελεί πηγή έμπνευσης και σταθερό σημείο αναφοράς για την πορεία μας στο αύριο.

Σήμερα, μπροστά στο δέος της παγκόσμιας υγειονομικής πρόκλησης που συντάραξε τον κόσμο μας, δίνουμε όλοι έναν νέο πρωτόγνωρο μεγάλο αγώνα ζωής και μέλλοντος πολεμώντας τον αόρατο εχθρό. Όπλο μας είναι η πίστη ότι θα τα καταφέρουμε, η επιμονή να τηρούμε τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα και η επιστήμη που μας χάρισε το πολυτιμότερο δώρο ζωής. Παίρνουμε πίσω τις ζωές μας, την ελευθερία μας, την κανονικότητά μας. Κερδίζουμε τον πόλεμο της πανδημίας, με το θάρρος που νικά τους φόβους και την αμφιβολία. Εμβολιαζόμαστε για να χτίσουμε όσο πιο γρήγορα, όσο πιο σταθερό τείχος ανοσίας.

Προστατεύουμε τους εαυτούς μας, τους δικούς μας ανθρώπους και το κοινωνικό σύνολο, του οποίου είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι.

Σήμερα, είναι η δική μας σειρά να πολεμήσουμε για να δώσουμε ζωή στο σήμερα και το αύριο.

Το χρωστάμε σε αυτούς που έφυγαν τότε και έδωσαν τη ζωή τους στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να είμαστε σήμερα εμείς ζωντανοί και ελεύθεροι.

Το χρωστάμε σε αυτούς που χάσαμε μόλις πέρσι.

Το χρωστάμε σε αυτούς που είναι εδώ και σε αυτούς που θα είναι το αύριο του τόπου.

Ευχαριστώ».