Χαρά Κεφαλίδου: Πλήρη λειτουργία των Κέντρων Ξενών Γλωσσών και επιστροφή όλων των μαθητών στις δομές
Κατάθεση Ερώτησης προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Αρ.Πρ. 6936/28.05.2021

Ερώτηση κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων μαζί με τον Γιώργο Μουλκιώτη, βουλευτή Βοιωτίας και Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως σχετικά με την πλήρη λειτουργία και την επιστροφή όλων των μαθητών στα Κέντρα Ξενών Γλωσσών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό: Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως

Θέμα: «Πλήρη λειτουργία των Κέντρων Ξενών Γλωσσών και επιστροφή όλων των μαθητών στις δομές»

Σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.31950/21.5.2021, επιτρέπεται η δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία μόνο των τμημάτων των Κέντρων Ξένων Γλωσσών που προετοιμάζουν τους υποψηφίους/ες για εξετάσεις προς απόκτηση αναγνωρισμένου τίτλου γλωσσομάθειας σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς (Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1, Γ2), καθώς και για την προετοιμασία των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα ξένων γλωσσών για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η σχολική χρονιά τελείωσε χωρίς καμιά γραπτή εξέταση για τους υπόλοιπους μαθητές, καθώς απαγορεύεται να προσέλθουν στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, παρά το ότι οι ίδιοι μαθητές, τo πρωί, πηγαίνουν σχολείο, κάνουν self tests, συμμετέχουν σε δια ζώσης διδασκαλία.

Επειδή όλες οι εκπαιδευτικές δομές είναι ανοιχτές και μόνο τα φροντιστήρια παραμένουν με περιοριστικά μέτρα,

Επειδή η απαγόρευση των υπολοίπων μαθητών να προσέλθουν στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών αποτελεί άνιση αντιμετώπιση δεδομένου ότι πλέον οι μαθητές όλων των βαθμίδων έχουν επιστρέψει στο δημόσιο σχολείο, ενώ τόσο οι μαθητές, όσο και οι ιδιοκτήτες και οι καθηγητές τους υποβάλλονται στα προβλεπόμενα εβδομαδιαία self-tests και τηρούνται τα υγειονομικά πρωτοκόλλα,

Επειδή τώρα ξεκινάει η προετοιμασία των μαθητών σε καλοκαιρινά τμήματα και οι ιδιοκτήτες και εκπαιδευτικοί στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών δεν γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι από το τέλος Μαΐου και ύστερα,

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1. Για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η εξαίρεση επιστροφής των μαθητών των πιο μικρών τάξεων;
2. Προτίθεται η Κυβέρνηση να αναθεωρήσει την παραπάνω απόφαση και αν ναι, με ποιο χρονοδιάγραμμα;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Γιώργος Μουλκιώτης

Χαρά Κεφαλίδου

Μπορείτε να διαβάσετε την απάντηση του Υπουργείου Παιδίας και Θρησκευμάτων εδώ.