Η Χαρά Κεφαλίδου για το άνοιγμα των σχολείων στην εκπομπή “ΕΡΤ Σαββατοκύριακο”
Συννετοχή στην εκπομπή ΕΡΤ Σαββατοκύριακο στην τηλεόραση της ΕΡΤ 1

Στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» της ΕΡΤ1, με τους δημοσιογράφους Γιάννη Σκάλκο και Κώστα Λασκαράτο, συμμετείχε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου, με θέμα το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων.

Η βουλευτής ανέφερε ότι: “Χαίρομαι που έστω και καθυστερημένα η κυβέρνηση συνειδητοποιεί το έλλειμμα που υπήρχε όλο το προηγούμενο διάστημα. Στο Κίνημα Αλλαγής εδώ και πολύ καιρό ζητούμε να γίνονται μέσω του ΕΟΔΥ, δωρεάν, επαναληπτικά rapid test στα σχολεία. Μέσω των συχνών rapid test έχουμε τη δυνατότητα ιχνηλάτησης, άρα καλύτερη ανάγνωση της εξέλιξης της πανδημίας.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι να μπορέσουν να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια.

Τα παιδιά έχουν μόνο ένα μήνα φυσικής παρουσίας στα σχολεία. Αυτό δεν μπορεί να καλυφθεί, με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση με τα προβλήματα που έχει. 

Το πρόβλημα της κυβέρνησης, είναι δεν βγαίνει να πει την πραγματικότητα. Είναι αναμφισβήτητο ότι έχει γίνει μία τεράστια προσπάθεια και από τους μαθητές, από τους εκπαιδευτικούς και από τους γονείς. Όμως τα παιδιά, στα δύο χρόνια πανδημίας, έχουν επιβαρυνθεί σοβαρά στην ψυχολογία τους και έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες στις γνώσεις και την κατανόηση του εκπαιδευτικού αντικειμένου. 
Επείγει , κατά προτεραιότητα, να σκεφτούμε εκτός από τα τεστ και τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών.

Αυτή η πανδημία θα αφήσει πιο ισχυρό αποτύπωμα από τα 10 χρόνια κρίσης. Χρειαζόμαστε συνεργασία και σύμπνοια. Με τις πολιτικές κοκορομαχίες σήμερα, βάζουμε θηλιά στο λαιμό μας που θα σφίξει αύριο”.

Δείτε το σχετικό βίντεο: