Έξωση στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη;
Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης προς τον Υπουργό Πολιτισμού (βίντεο)

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου, συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η Επίκαιρη Ερώτηση την οποία είχε καταθέσει η Βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χαρά Κεφαλίδου προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Μπαλτά (με αρ. 664/10-3-2016), σχετικά με δημοσιεύματα για τη συστέγαση του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη» με υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στην τοποθέτησή της, η βουλευτής και αρμόδια του Τομέα Πολιτισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα της 10ης Μαρτίου στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο, σχετικά με έξωση του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη» από το χώρο στην Πλάκα, ο οποίος είχε παραχωρηθεί με απόφαση του τότε ΥΠΠΟ Ε. Βενιζέλου και όπου λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια, ή πιθανή συστέγαση.

Αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του Ιδρύματος και στην ανάγκη οι δραστηριότητές του να εξακολουθήσουν να αναγνωρίζονται και να στηρίζονται από την Πολιτεία. Σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες δημοσιεύτηκαν διαψεύσεις από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος και τον ΥΠΠΟ, και κάλεσε τον Υπουργό να αποσαφηνίσει την κατάσταση, ώστε να ακουστεί από τα πλέον επίσημα χείλη ότι μία τέτοια πρόθεση δεν ήταν, δεν είναι και δεν πρόκειται να είναι μία από τις ενέργειες που το Υπουργείο προκρίνει σε σχέση με την πορεία του Ιδρύματος.

Δείτε την Επίκαιρη Ερώτηση εδώ.

Δείτε το σχετικό βίντεο: