Χαρά Κεφαλίδου: Αποκατάσταση αδικίας σε βάρος τριτέκνων Ελλήνων αξιωματικών
Κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, Αρ.Πρωτ.2080/24.03.2021

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής, προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα: «Αποκατάσταση αδικίας σε βάρος τριτέκνων Ελλήνων αξιωματικών».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο

Θέμα: Αποκατάσταση αδικίας σε βάρος τριτέκνων Ελλήνων αξιωματικών

Με επιστολή της η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.) διαμαρτύρεται διότι το περασμένο καλοκαίρι επιχειρήθηκε από διεύθυνση του ΓΕΕΘΑ να μετακινηθούν με τις τακτικές μεταθέσεις του 2020 κάποιοι αξιωματικοί, που ανήκουν στη θεσμοθετημένη ειδική κατηγορία των τριτέκνων, βάσει του Ν. 3883/2010 Άρθρο 5, του Ν. 4361/2016 Άρθρο 15 και τον Ν. 4609/19. Ορισμένες οικογένειες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία μετατέθηκαν σε περιοχή, που δεν ήταν μέσα στις επιθυμίες τους χωρίς μάλιστα να υφίστανται απολύτως αδήριτες υπηρεσιακές ανάγκες.

Παρόμοιες περιπτώσεις υπάρχουν αρκετές και σε άλλα Όπλα και Σώματα των Ε.Δ., αλλά και στα Σώματα Ασφαλείας.

Ο νόμος στο θέμα αυτό είναι ξεκάθαρος και πλέον υποχρεωτικά και οι τρίτεκνοι υπηρετούν στον τόπο προτίμησής τους, κατόπιν αναφοράς τους. Αντί αυτού, όμως, οι τρίτεκνοι δεν αντιμετωπίστηκαν από την υπηρεσία ισότιμα με τους πολύτεκνους και τα υπόλοιπα στελέχη, που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες λόγω κοινωνικών κριτηρίων, αλλά μπήκαν στο μάτι του κυκλώνα των μεταθέσεων χωρίς λόγο.

Ζητούν λοιπόν την επαναξιολόγηση των περσινών παράνομων αποφάσεων για μεταθέσεις αξιωματικών, που ανήκουν σε κατηγορίες που πληρούν κοινωνικά κριτήρια, προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα δικαίου και της αξιοκρατίας και η άμεση διόρθωση των πινάκων ώστε να αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος τους.

Σας επισυνάπτεται η επιστολή της Ομοσπονδίας για τις δικές σας ενέργειες και να με ενημερώσετε σχετικά.

Η Αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.), η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Αναφοράς εδώ.

Μπορείτε να δείτε την απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εδώ.