Χαρά Κεφαλίδου: Επανέναρξη λειτουργίας Σχολών Οδήγησης ζητάει ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
Κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Αρ.Πρωτ.2054/24.03.2021

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής, προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών με θέμα: «Επανέναρξη λειτουργίας Σχολών Οδήγησης ζητάει ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς

ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς: Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή
Θέμα: Επανέναρξη λειτουργίας Σχολών Οδήγησης ζητάει ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Την επαναλειτουργία των Σχολών Οδήγησης, στις περιφέρειες και τους Νομούς που δεν ανήκουν στις κόκκινες περιοχές του υγειονομικού χάρτη ζητά με επιστολή του ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Παράλληλα υπογραμμίζει την ανάγκη στήριξης του κλάδου τους από την πολιτεία.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι οι Σχολές Οδηγών από τις 7 Νοεμβρίου του 2020 έως και σήμερα βρίσκονται σε αναστολή. Οι εκπαιδευτές καταλαβαίνουν την κρισιμότητα της Υγειονομικής κατάστασης της χώρας αλλά τονίζουν ότι λόγω της μεγάλης χρονικής περιόδου του lockdown και εξαιτίας των ανελαστικών εξόδων λειτουργίας των γραφείων τους και όχι μόνο, οι περισσότεροι των συναδέλφων τους έχουν φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο κινδυνεύοντας πλέον να μην επαναλειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους. Το χρονικό διάστημα αυτό έχει συσσωρευτεί μεγάλος αριθμός υποψηφίων οδηγών, πάνω από 50.000 σε όλη την επικράτεια και 1.000 περίπου στη Δράμα, με αποτέλεσμα η εξυπηρέτηση τους προς διενέργεια των θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων, όταν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα να είναι άκρως προβληματική.

Για τους λόγους αυτούς ζητάνε την άμεση επαναλειτουργία των επιχειρήσεων τους, τονίζοντας ότι μέσα στο όχημα κατά την διάρκεια του μαθήματος είναι δύο άτομα, ο εκπαιδευόμενος και ο εκπαιδευτής, (δηλαδή κάτι αντίστοιχο με τα ταξί, οδηγός και πελάτης), όσον αφορά τα δίκυκλα ο εκπαιδευόμενος είναι μόνος του στο όχημα.
Ήδη το Υπουργείο Μεταφορών έχει αποστείλει έγγραφο(ΑΠ:21306 27/1/21) προς την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας πρόταση να εξαιρεθούν οι Σχολές Οδηγών από την αναστολή λειτουργίας και προτείνει να ξεκινήσει η πρακτική τουλάχιστον εκπαίδευση και εξέταση όσων μαθητών/τριών έχουν επιτύχει στη θεωρητική εξέταση.

Συνημμένα σας επισυνάπτεται σχετικό δημοσίευμα το οποίο αναφέρει την επιστολή του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για τις δικές σας ενέργειες ικανοποίησης του αιτήματός και να με ενημερώσετε σχετικά.

Η αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό δημοσίευμα για την επιστολή του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Αναφοράς εδώ.