ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ: Ένα μεγάλο Ευχαριστώ στο υγειονομικό προσωπικό, που κράτησε όρθιο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας την περίοδο της πανδημίας
Δήλωση στην τηλεόραση του STAR ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (βίντεο)

«Έπρεπε να έρθει μία πανδημία για να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας πόσο σημαντική πολιτική επιλογή ήταν να φτιαχτεί ένα Δημόσιο ισχυρό Σύστημα Υγείας. Δεν το λέω μόνο επειδή ήταν μία από τις βασικότερες πολιτικές επιλογές του δικού μας χώρου. Είναι όμως αλήθεια ότι όσοι προσπάθησαν να μειώσουν, να υποστελεχώσουν, να αποδυναμώσουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας (Δ.Σ.Υ.), βρέθηκε μία πανδημία για να αποδείξει ότι οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτό το χώρο έχουν φιλότιμο, γνώσεις, κάνουν υπερβάσεις όταν χρειάζεται και φυσικά είναι αυτοί που και στο τρίτο κύμα της πανδημίας κράτησαν ένα Δ.Σ.Υ. με την ποιότητα που θα μπορούσε να προσφέρει στον κάθε ένα ασθενή.

Το μεγάλο ευχαριστώ εξακολουθεί να λέγεται. Όμως πρέπει να γίνεται έμπρακτα και η κυβέρνηση αυτή τη φορά έχει να πάρει μία πολύ απλή απόφαση. Πρέπει επιτέλους να δικαιώσει τους ανθρώπους αυτούς που τους χειροκροτήσαμε, τους χειροκροτούμε -γιατί δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, έχουμε ανήφορο ακόμη μπροστά μας- για την κοπιαστική τους δουλειά. Είναι εκτεθειμένοι πολλαπλώς και πρέπει όλος ο υγειονομικός κλάδος, είτε γιατροί είτε νοσηλευτές, επιτέλους, να μπουν στα βαρέα και ανθυγιεινά, όπως ισχύει και για τους υγειονομικούς στον ιδιωτικό τομέα. Θεωρώ ότι θα είναι η καλύτερη απόδειξη της αναγνώρισης της προσφοράς τους και της αξίας τους. Το έχουμε ζητήσει ως Κίνημα Αλλαγής και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε για αυτούς τους ανθρώπους, αυτό που θεωρούμε αυτονόητο.
Το υγειονομικό προσωπικό είναι ακόμη στην Πρώτη Γραμμή. Είμαστε στη φάση των εμβολιασμών και η προσπάθεια που γίνεται για να μη χαθεί ούτε μία δόση εμβολίου οφείλεται στην ευσυνειδησία αυτών των ανθρώπων. Τίποτα δεν θα μπορούσε να στηθεί, οποιονδήποτε σχεδιασμό κι αν είχε η κυβέρνηση, εάν δεν υπήρχε το υγειονομικό προσωπικό να δίνει και πάλι τον καλύτερό εαυτό του.
Υπάρχει ένα θέμα και μία αγωνία για τους ανθρώπους που είναι στην ηλικιακή ομάδα των 75-79 που δεν έχουν αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να εμβολιαστούν. Βλέπω τα σχετικά δημοσιεύματα, έχω κάνει Ερώτηση στον κο Κικίλια. Ας κρατήσουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι υπάρχει μια βασική καθυστέρηση προμήθειας των εμβολίων, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να αισθανθούν τη σιγουριά ότι δεν τους έχει ξεχάσει η πολιτεία και να ενημερωθούν πότε θα κάνουν το εμβόλιο. Είναι πολύ μεγάλη η σημασία του να μπορέσουμε με τη σειρά μας να εμβολιαστούμε.
Όλοι οι αρνητές της μάσκας και των εμβολίων ας το ξανασκεφτούν. Δεν είναι μόνοι τους. Ζούμε σε μια κοινωνία που η αλληλεγγύη είναι αυτό που μας κράτησε μέχρι τώρα. Ας συνειδητοποιήσουμε όλοι μας και την ατομική μας ευθύνη αλλά και την ευθύνη προς τον συνάνθρωπο. Γιατί οι ώρες είναι κρίσιμες και η χώρα πρέπει επιτέλους να περάσει αυτό τον εφιάλτη και να κοιτάξει και τα άλλα μεγάλα θέματα, όπως η οικονομία».

Δείτε το σχετικό βίντεο: