Η Χαρά Κεφαλίδου για το σ/ν Υπ. Παιδείας στο ΘΕΜΑ radio 104,6fm και τον Γιάννη Πρετεντέρη
Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ Radio 104,6 FM (βίντεο)

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Ν. Δράμας του Κινήματος Αλλαγής, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ Radio 104,6 FM και τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη για το σχέδιο νόμου του Υπ.Παιδείας σχετικά με την εισαγωγή στην Γ’ Βάθμια εκπαίδευση, την προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας και την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος.

Η βουλευτής μεταξύ άλλων δήλωσε :

  • Το Υπουργείο Παιδείας προωθεί κουλτούρα ανευθυνότητας, παρακάμπτοντας τις Πρυτανικές Αρχές των Πανεπιστημίων. Την ίδια ώρα τους ζητά να διαμορφώσουν υπεύθυνους πολίτες που θα διοικήσουν τη χώρα.

  • Δεν έχουμε διδαχτεί τίποτα από το παρελθόν. Εάν σήμερα, δέκα χρόνια μετά, είχαμε ακολουθήσει τη μεταρρύθμιση της κας Γιαννάκου, που συνεχίστηκε με τη μεταρρύθμιση της κας Διαμαντοπούλου και επιτέλους εφαρμόζαμε αυτά που είχαμε ψηφίσει στη Βουλή, η εικόνα των Πανεπιστημίων μας θα ήταν διαφορετική. Νομοθεσία υπάρχει, γενναιότητα και θάρρος δεν υπάρχουν!
  • Η Κυβέρνηση αντί για μέτωπο πλειοψηφίας, μόνο με τη φύλαξη των ΑΕΙ, δημιουργεί ένα μέτωπο απέναντί της με τους Ακαδημαϊκούς, τους φοιτητές, την αστυνομία και με όλα τα κόμματα.
  • Η λύση είναι: Ενίσχυση της φύλαξης με σύγχρονα μέσα και παρουσία της Αστυνομίας όταν,όσο και όπου χρειάζεται.
  • Η ύπαρξη αιώνιων φοιτητών δυσχεραίνει τη λειτουργία των ΑΕΙ, κοστίζει στον φορολογούμενο και δυσφημεί το Πανεπιστήμιο. 
  • Δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να εισάγονται στα ΑΕΙ της χώρας υποψήφιοι με βαθμολογία 1 ή 2 ή 3 στα 20 στις πανελλαδικές εξετάσεις, γιατί έτσι το κράτος κοροϊδεύει πρώτα από όλα τους ίδιους τους υποψήφιους, τους γονείς τους,  το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και ταυτόχρονα απαξιώνει το έργο των ΑΕΙ . 

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ: