Χαρά Κεφαλίδου : Να μην έχουμε σύστημα «ακορντεόν» στα σχολεία
Δήλωση στην Εφημερίδα «ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΡΑΜΑΣ»

«Παρακολουθούμε με ανησυχία πρώτα από όλα, τις δηλώσεις των ειδικών. Όταν οι λοιμωξιολόγοι λένε ότι η πανδημία εξελίσσεται και υπάρχει μετάλλαξη του ιού η οποία έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, αλλά εμείς αποφασίζουμε να ανοίξουμε Γυμνάσια και Λύκεια, θα έπρεπε να είχε προηγηθεί υποχρεωτικό rapid test σε όλους τους καθηγητές. Επίσης θα έπρεπε να υπάρχει εξασφάλιση ότι τα σχολεία καλύπτονται από όλα τα υγειονομικά μέσα που πρέπει να έχουν (καθαρισμό, αντισηπτικά, μάσκες κλπ) αλλά και οι μαθητές να είναι λιγότεροι ανά τάξη.
Είναι πολύ κρίσιμο όταν όλοι επισημαίνουν τη δυσκολία που υπάρχει αυτούς τους μήνες, να μην γίνονται βιαστικές κινήσεις, αλλά κινήσεις που εξασφαλίζουν τις προϋποθέσεις για να λειτουργήσουν σωστά τα σχολεία. Έχουμε λοιπόν πάρα πολλές επιφυλάξεις. Καταλαβαίνουμε ότι τα παιδιά δεν μπορούν να έχουν την ίδια εμπέδωση των μαθημάτων μέσα από την τηλεκπαίδευση. Ξέρουμε όλοι ότι υπάρχουν κενά, ότι ακόμη δεν έχουν δοθεί στα παιδιά τα τάμπλετ αλλά και ότι οι υποδομές είναι πίσω. Θέλει επίσης, μεγάλη προσοχή να μην έχουμε σύστημα ακορντεόν του τύπου «Ανοίγω – κλείνω», στα σχολεία.

Αυτό, ούτε τα παιδιά βοηθάει, ούτε εξασφαλίζει ότι η επιστροφή στο σχολείο γίνεται με όλους τους κανόνες και τις προϋποθέσεις. Θέλουμε αποφάσεις από την κυβέρνηση, που θα συμβαδίζουν με όσα οι επιδημιολόγοι και οι λοιμωξιολόγοι μας λένε…».