Χαρά Κεφαλίδου: Πότε προβλέπεται επιτέλους να λειτουργήσει το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Δράμας στο Νικηφόρο;
Κατάθεση Ερώτησης σε υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών Προστασίας του Πολίτη Αρ.Πρωτ.3778/02.02.2021

Ερώτηση κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής προς τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με θέμα: «Πολύμηνη καθυστέρηση της έναρξης λειτουργίας του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης Δράμας στο Νικηφόρο».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή
Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Θέμα: Πολύμηνη καθυστέρηση της έναρξης λειτουργίας του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης Δράμας στο Νικηφόρο

Στις 18 Ιουνίου 2020 παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή έγινε η διοικητική παράδοση του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης Δράμας στο Νικηφόρο από την αρμόδια επιτροπή της εταιρίας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ. Με δηλώσεις του ο υπουργός επισήμανε τότε ότι «Το Κατάστημα Κράτησης Δράμας αναμένεται να λειτουργήσει το φθινόπωρο και θα συμβάλλει και στην αποσυμφόρηση των φυλακών Νιγρίτας Σερρών».
Ο δε υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου τόνιζε ότι «θα προκηρυχθούν γρήγορα οι θέσεις για να μπορέσει να λειτουργήσει η φυλακή μέσα στο Φθινόπωρο, τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο».
Ο κυβερνητικός βουλευτής Δράμας δήλωνε ότι η, σε σύντομο χρονικό διάστημα, λειτουργία του καταστήματος με τη δημιουργία θέσεων εργασίας θα συνδεθεί και με οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή.
Έχουμε φτάσει ήδη Φεβρουάριο του 2021 και μέχρι σήμερα δεν είναι ορατή η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του καταστήματος Κράτησης Δράμας.

Σε συνέχεια των ανωτέρω ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Πότε προβλέπεται να λειτουργήσει το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Δράμας στο Νικηφόρο και σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για να επισπευσθούν οι απαραίτητες ενέργειες και διαδικασίες ούτως ώστε να λειτουργήσει επιτέλους το Κατάστημα;

2. Ποιο είναι σήμερα το νέο χρονοδιάγραμμα που έχετε θέσει για την έναρξη λειτουργίας του Καταστήματος Κράτησης Δράμας και ποια είναι τα προσκόμματα που οδηγούν στην πολύμηνη αναβολή της λειτουργίας του;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Μπορείτε να δείτε τις απαντήσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εδώ και του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών εδώ.