Χαρά Κεφαλίδου: “Εκκρεμούν και επείγουν τα αναγκαία μέτρα στεγάνωσης στο Μουσικό Σχολείο, στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας”
Κατάθεση Αναφοράς προς τους Υπουργούς Υποδομών και Παιδείας Αρ.Πρωτ.1348/03.02.2021

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής, προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών και Παιδείας & Θρησκευμάτων, με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο Δράμας που παρουσιάζουν την άσχημη κατάσταση, ελλείψει της αναγκαίας στεγάνωσης και την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την ασφάλεια των μαθητών, τόσο στο Μουσικό όσο και σε άλλα δύο σχολεία της Δράμας, στο 1ο και 2ο Δημοτικό.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή
Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως

Θέμα: Εκκρεμούν και επείγουν τα αναγκαία μέτρα στεγάνωσης στο Μουσικό Σχολείο, στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισκεπτόμενος στις 19 Ιούνιου 2020 το Μουσικό Σχολείο Δράμας είχε ανακοινώσει ότι οι επισκευές θα γίνουν από την Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤΥΠ ΑΕ). Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση των εργασιών περίπου σε ένα έτος από την στιγμή της ανάληψης του έργου από τον εργολάβο.

Επειδή λίγες ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία, τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2021, η κατάσταση χειροτερεύει και παρότι η ΚΤΥΠ ΑΕ δημοσίευσε την περίληψη διακήρυξης δημοπρασίας του έργου με συνολικό κόστος 319.000 Ευρώ, η ανάληψη του από εργολάβο φαίνεται να αργεί πολύ ακόμη.

Επειδή πρόσφατα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο παρουσιάζουν την άσχημη κατάσταση, ελλείψει της αναγκαίας στεγάνωσης και την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την ασφάλεια των μαθητών, τόσο στο Μουσικό όσο και σε άλλα δύο σχολεία της Δράμας, στο 1ο και 2ο Δημοτικό.

Σας επισυνάπτω τα σχετικά δημοσιεύματα των εφημερίδων «Πρωινός Τύπος» και «Χρονικά Δράμας», παρακαλώ να επιληφθείτε του ζητήματος ώστε να λυθεί το πρόβλημα και οι μαθητές να φοιτούν σε ασφαλείς και στεγανές αίθουσες και να με ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

Η Αναφέρουσα Βουλευτής
Χαρά Κεφαλίδου

Μπορείτε να διαβάσετε τα σχετικά δημοσιεύματα εδώ.

Μπορείτε να δείτε τις απαντήσεις του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών εδώ της ΚΤΥΠ ΑΕ εδώ και του Υπουργείου Παιδείας εδώ.