Χαρά Κεφαλίδου: “Κίνδυνος οικονομικής κατάρρευσης των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων από την αύξηση της τιμής των ζωοτροφών”
Κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αρ.Πρωτ.1346/03.02.2021

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, με αφορμή Επιστολή των Κτηνοτροφικών Συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης σχετικά με τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων από την αύξηση της τιμής των ζωοτροφών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό
Θέμα: Κίνδυνος οικονομικής κατάρρευσης των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων από την αύξηση της τιμής των ζωοτροφών

Με επιστολή τους οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης επισημαίνουν την μεγάλη και παρατεταμένη αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών, που επειδή δεν συνοδεύεται από την ανάλογη αύξηση στην τιμή πώλησης των κτηνοτροφικών προϊόντων από τον παραγωγό, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομικό αδιέξοδο τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της χώρας.

Γι’ αυτόν τον λόγο ζητούν την άμεση παρέμβαση για την οικονομική στήριξη των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων της πατρίδας μας καθώς και την ανάληψη, σχετικά με το θέμα, πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σας επισυνάπτω την επιστολή, ζητώ να εξετάσετε τα αιτήματα και τις προτάσεις τους και παρακαλώ όπως επιληφθείτε του ζητήματος και μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

Η Αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή των  Κτηνοτροφικών Συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης εδώ.