Χαρά Κεφαλίδου: «Εποχή Μνημονίων – πώς βίωσα ως βουλευτής ΠΑΣΟΚ την εποχή της Πλατείας των αγανακτισμένων»
Άγνωστες στιγμές από την «πολιορκία» του ελληνικού Κοινοβουλίου

Άγνωστες πτυχές και επιχειρησιακοί στόχοι της «πολιορκίας» του Κοινοβουλίου στα χρόνια των πρώτων μνημονίων αναβιώνει η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Ν. Δράμας μαζί με άλλους βασικούς πρωταγωνιστές της εποχής, καθώς σοκαρισμένοι και συγκινημένοι οι περισσότεροι από την εισβολή στο Καπιτώλιο, περιγράφουν στην ιστοσελίδα protothema.gr πως καταλήφθηκαν από αναμνήσεις και συνειρμούς για την κρίσιμη εκείνη ελληνική διετία, όταν είδαν να «καίγεται» το προαύλιο της αμερικανικής Βουλής.

«Όταν τον Οκτώβριο του 2009 εκλέχθηκα για πρώτη φορά βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπώντας τον νομό Δράμας, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι σύντομα θα έφτανε ημέρα που θα όφειλα να κόψω τον εαυτό μου στα δύο, να διαχωρίσω με τον πιο απόλυτο τρόπο τα συναισθήματά μου από την ψυχρή λογική.

Γυρνούσα σπίτι, πήγαινα στο γραφείο, κυκλοφορούσα στους δρόμους της πόλης, κοιτούσα τους δικούς μου κι ένιωθα κάθε στιγμή να αναμετριέμαι με την οργή, την αγανάκτηση των συμπολιτών μου και την δική μου για όσα συνέβαιναν στις ζωές όλων μας. Την ίδια ώρα το βάρος της ευθύνης μιας απόφασης για το αύριο της χώρας μου με κοιτούσε κατάματα. Ήταν αυτή η ευθύνη που δεν άφησε χώρο στον φόβο. Το μεγάλο ζητούμενο για μένα ήταν εξαρχής ξεκάθαρο: τι θα κάνει η χώρα μου μετά».

Μπορείτε να δείτε το σχετικό δημοσίευμα εδώ.