Δε μπορεί να αμφισβητείται ο Ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας
Συνέντευξη στον ALPHA NEWS Δράμας 95,5

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, η βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χαρά Κεφαλίδου ήταν καλεσμένη του ραδιοφωνικού σταθμού  ALPHA NEWS ΔΡΑΜΑΣ 95,5 για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τους δημοσιογράφους Άρη Γκέρτα και Ρένα Γιουλβάνη.

Mε αφορμή σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων για το προσφυγικό, η Χαρά είπε ότι την ώρα που διεξάγονται Σύνοδοι στην Ευρώπη για το θέμα αυτό, η Ελλάδα έμεινε στη φιλοπατρία και δείχνει πολύ μεγάλη καθυστέρηση, για να προσθέσει στη συνέχεια: “Το προσφυγικό θέμα είναι πολύ σημαντικό γιατί με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ ακουμπάει τα Εθνικά μας θέματα. Χρήζει ιδιαίτερων χειρισμών. Θέλει ευρύτερη συναίνεση. Έχουμε καταθέσει πρόταση με δέκα σημεία. Δε μπορεί να αμφισβητείται ο Ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας. Είναι η μόνη δυνατότητα επιβίωσης που έχουμε, αρκεί να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας”.

Αναφορικά με  τη συνδιαχείριση στο Αιγαίο, σημείωσε ότι υπήρξε κακός χερισμός και αποδοχή λύσεων  χωρίς αντίλογο. “Η Κυβέρνηση προεκλογικά ζητούσε τη διάλυση του ΝΑΤΟ ως προαπαιτούμενο και τώρα το θεωρεί φύλακα των συνόρων μας. Πριν από λίγους μήνες έλεγαν όχι στη FRONTEX και τώρα δέχονται τις περιπολίες του ΝΑΤΟ και υποχωρούν με πανικό”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Για το Κυπριακό, σημείωσε ότι “οδηγούμαστε σε μία λύση του Κυπριακού διότι τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο και το προνομιακό οικόπεδο θα δώσουν λύση στο θέμα της Κύπρου ενώ η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει τα δικά της συμφέροντα”.

Σχετικά με το Αγροτικό, ανέφερε ότι δημιουργείται ένα ασφυκτικό περιβάλλον για το μικρό και τον μεσαίο αγρότη, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει γίνει σοβαρός διάλογος. “Υπάρχουν δυνατότητες για να κάνουμε τη διαφορά”, πρόσθεσε στη συνέχεια και συμπληρώνοντας ότι “η μαγική λέξη είναι η μεταρρύθμιση στον αγροτικό τομέα. […] Όχι μεγάλες ποσότητες, αλλά ποιοτικές, με ονομασία προέλευσης και εξαγωγικό προσανατολισμό”, είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, για τις τηλεοπτικές άδειες, σημείωσε ότι “η Κυβέρνηση προσπαθεί ν’ αλλάξει την ατζέντα και θεωρεί ότι ο προνομιακός της χώρος είναι η διαπλοκή. Αποστερεί από το ΕΣΡ τη δυνατότητα ν’ αποφασίζει για το τεχνικό κομμάτι όσο και για το κομμάτι της χρήσης των ραδιοτηλεοπτικών μέσων”.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: